Hogy találhatod meg a személyes parfümödet?
Ami leginkább számít
A jó parfüm nem olcsó, de megéri áldozni rá. Hogy találhatod meg a neked megfelelőt?

A parfüm fontos része a megjelenésnek, és jól fogalmaztunk, hiszen finom, de határozott jelenlétet követel magának az ember személyes illata. Éppen ezért fontos, hogy megtaláld a neked leginkább megfelelőt.

Rengeteg dologtól függ, hogy melyik illat lesz az igazán hozzád tartozó, ezért érdemes időt szánni rá.

A jó parfüm ismérvei

Ha olvastad a parfüm című könyvet, akkor tisztában vagy azzal, hogy milyen sok virágszirom olaja kell ahhoz, hogy illatesszencia készüljön belőlük, és hát nem is egyet használnak fel a termékhez. A jó parfüm előállítása egyáltalán nem olcsó, ma azonban már sokszor használnak szintetikus anyagokat is, melyek nem ördögtől valóak, hiszen valószínűleg csak igen kevesen tudnának akár csak egy üvegcsét is megfizetni a tisztán természetes illatokból.

Az illatosítókat három fajtába soroljuk, az Eau de Perfume tartalmazza a legtöbb illatos olajat, ezt követi az Eau de Toilette, majd az Eau de Cologne, amit ma már ritkán használnak, legalábbis a kiskereskedelemben.

A jó illat sokáig megmarad, és ahogy elillan, úgy változik, de végig harmonikus és finom marad.

Hogy vásárolj parfümöt?

Talán az olcsó húsnak híg a leve mondás sehol nem állja meg jobban a helyét, csak itt híg illatról beszélhetünk. Érdemes eredeti terméket venni, megbízható helyen, és nem a piacon, mert lehet, hogy pár ezer forinttal olcsóbb, de az illat nem lesz ugyanaz, és hamarabb el is illan.

Bízz az orrodban, azt az illatot fogja kellemesnek találni, ami harmonizál veled. Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy minden bőrön másképp működik egy-egy illat. Lehet, hogy a barátnődön isteninek tűnik, de sose vegyél parfümöt anélkül, hogy magadon kipróbálnád, lehet, hogy úgy már nem fog tetszeni.

Ha nem vagy biztos abban, hogy mi a neked leginkább megfelelő illat, akkor próbáld ki a Douglas Parfümériákban az ingyenes illattanácsadást, ahol szívesen segítenek.

Az üzletben fújj a csuklódra belőle, a kis papírcsíkon próbálgasd először, hogy csak azokat vesd be élesben, amik tényleg tetszenek, hogy ne keveredjenek. Nem szabad aznap megvenni a terméket, szagolgasd meg órák múltán is, hogy még úgy is tetszik-e. Az sem mindegy hogy meddig tart a hatása. Nyugodtan kérj egy kis mintát, ha van, adnak belőle, így próbálgathatod, hogy megfelel-e.

Hogyan használd a parfümöt?

Első számú alapszabály, hogy a kevesebb több. Nem szabad, hogy az illat túl tolakodó legyen, és a körülötted állókat elijeszd, mert nem kapnak levegőt. Sokkal jobb, ha megfoghatatlan auraként ölel körül a hozzád tartozó illat.

Fújd a hajadba, a nyakszirtre és a csuklódra, ha nem vagy spórolós, akkor a levegőbe is fújhatsz, majd a leszálló párába sétálj bele, így finoman fog illatozni a ruhád.

Ezt is szeretjük