Így tűnhet fiatalabbnak a kezed - Egyetlen egyszerű módszerrel
A körmeid is árulkodnak a korodról. Így őrizheted meg szépségüket és egészségüket.

Az arc ráncai után a kezek árulkodnak leginkább tulajdonosuk koráról, ezért, ha sokáig meg szeretnéd őrizni fiatalságukat, erre a területre is nagy gondot kell fordítanod. A megfelelő hidratáló krém megválasztása nagyon fontos, hiszen a kirepedezett, száraz bőr jóval ráncosabbnak tűnik.

Heti egyszeri radírozással és mindennapos alapos krémezéssel sokat tehetsz kezeid puhaságáért és bőröd rugalmasságáért.

De mi a helyzet a körmökkel?

A köröm nemcsak esztétikai funkciót tölt be, de egészségi állapotod is azonnal leolvasható róla. Ha a körmeid töredezettek és fénytelenek, valószínűleg kalciumhiány áll a háttérben. Ebben az esetben fogyassz sok tejterméket, olajos magvakat és brokkolit.

Sokszor fehér foltok is megjelenhetnek a körmök felszínén, aminek kísérő tünete lehet, hogy a hajad is fakóvá válik - ez vashiányra utal. A vasbevitelt fokozhatod, ha sok vörös húst, sötétzöld színű zöldségeket, szárított gyümölcsöt és olajos magvat eszel.

Mit tehetsz körmeid szépségéért?

Körmeidet nemcsak egészséges táplálkozással, belülről, hanem kívülről is táplálhatod, erősítheted. A kor előrehaladtával a körmök egyre vastagabbak lesznek, és a színük is megváltozik, ezért tedd jó szokásoddá ápolásukat.

A téli időszakban a hideg miatt, illetve a nagyon erős hatású tisztítószerek hatására a körmök lemezessé válnak, töredeznek, beszakadnak, elvékonyodnak, rugalmasságukból veszítenek. Erre megoldás a japán manikűr, melynek néhányszori megismétlése intenzíven táplálja a körmöt, védi, ugyanakkor ragyogóvá, ápolttá teszi. A köröm állaga egészséges marad, a kéz ápolt lesz, és a tavaszi-nyári időszakban bátran lehet lakkozni vagy géllakkozni a körmöket.

A japán manikűr egy négyszáz éves eljárás, amely sokáig a japán arisztokrácia kiváltsága volt, féltve őrzött, titkos recept szerint végezték. Akinek fényes, élettel teli, egészséges körmei voltak, az az arisztokráciához tartozott.

Hazánkba 2003-ban jutott el a módszer, ami visszaadja a körmök természetes fényét, szépségét, serkenti növekedésüket. Ez egy fényesítő, erősítő eljárás, melynek során méhviaszt políroznak a körömbe. A hatás tartós - körülbelül két hét -, mivel az anyag beépül a köröm szerkezetébe. A méhviasz révén a köröm erősödik, és élénkebb lesz a színe.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A méhviasz után egy talkumot is bepolíroznak, ez zárja be a méhviaszt a köröm szerkezetébe. Ez a módszer azért is nagyszerű, mert mentes mindenféle káros vegyi anyagtól.

A japán manikűrt a Douglas Parfümériákban is kipróbálhatod, mindössze 1990 forintért.

A japán manikűr után mindenképpen ajánlott egy olajos, krémes kézápolás, mert a körömbőrön keresztül a hatóanyagok a körömgyökérbe is felszívódnak, így a köröm mélyebb rétegeit is táplálják.

Ezt is szeretjük