6 elhallgatott sminktrükk a profiktól
Te sem ismered őket?
A Douglas Átváltoztatjuk! programján Bobbi Brown sminkmester titkait is elleshettük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Douglas nem csupán egy átlagos parfüméria, ahol a kölnisüvegekben és sminkszerekben kimerül a kínálat. Itt a polcokra  kihelyezett termékeken túl számos szolgáltatás közül lehet válogatni: többek között bőr- és sminktanácsadással, kéz- és lábápolási tanácsadással, illattanácsadással is foglalkoznak, de még esküvői sminket is lehet helyben csináltatni.

Sárkány Márti sminkmester

Az Átváltoztatjuk! program keretében ezek közül most jó néhányat ki lehetett próbálni. Hogy miért érdemes ezt megtenni, arra Sárkány Márti adott választ.

Profi szolgáltatás, minőségi termékek

- A Douglas vezető sminkese vagyok, én tanítom be az összes kolléganőt. Alapkövetelmény, hogy saját magát mindenkinek tudni kell sminkelni, és minden nap sminkkel kell megjelennie a boltban - mondta Márti.

- Nyilván erre azért van szükség, hogy a szépülni vágyó vendégek lássák, itt tényleg a legprofesszionálisabb szolgáltatást kapják. Minden üzletben van legalább egy, de van, ahol két-három kolléganő is, akit én tanítok ki, hogy különlegesebb sminkeket is el tudjanak készíteni, például egy esküvőre. Tehát azt gondolom, hogy ebben a tekintetben egyediek vagyunk.

A lányok folyamatos tréningezés alatt állnak, hogy mindig naprakészek legyenek a termékek és a legújabb arcápolási trendek kapcsán. A legjobb tudásunk szerint igyekszünk a hölgyek rendelkezésére állni és terméket ajánlani – mi magunk is olyan termékekkel dolgozunk, amik az üzletben megtalálhatóak és megvásárolhatóak.

- Szeretem magam feldobni ilyenekkel…

Márti elmondását jól igazolja, hogy vannak olyan vendégek, akik törzsvásárlóként járnak a boltba, illetve a mostanihoz hasonló szépségnapokra is. Kiss Péterné Timi rutinos Douglas-vendégnek számít, hiszen már az őszi kampányban is kipróbálta magát. Fontos számára, hogy mindig csinosan jelenjen meg, nemcsak azért, hogy a férjének tetsszen, hanem azért is, mert ettől ő is sokkal jobban érzi magát a bőrében.

Timi az átváltoztatás előtt
És utána

- Szeretem magam feldobni ilyenekkel, a péntek lezárásának ez egy tökéletes módja, úgyhogy mondhatni kapóra jött. Ősszel is voltak már Douglas-szépségnapok, amilyen szolgáltatást csak lehetett, én kipróbáltam akkor, és elégedett voltam. Most ez egy újabb lehetőség volt, hogy megnézzük, mennyit változott azóta a bőröm állapota, illetve, hogy újabb sminkelési fortélyokat tanuljak el. Egy kicsit feszélyezett a fotózás gondolata, de aztán úgy voltam vele, miért is ne?

- A hétköznapokban is sminkelem magam, szemhéjpúdert, szemceruzát, pirosítót és szájfényt használok. Nem azért, mert a munkahelyem megköveteli, vagy mert másoknak szeretnék tetszeni, hanem azért, mert ettől jobban érezem magam, minden nőnek ajánlom. Szeretem a pasztell-, világos színeket és a barnás árnyalatokat, de mivel az estét baráti társasággal töltjük a férjemmel, ezért kifejezetten egy erősebb sminket kértem a Bobbi Brown sminkesétől, Darvas Zsuzsannától.

6 sminktrükk a profitól

Zsuzsanna lépésről-lépésre végigvezette Timit a sminken, hogy eltanulhassa tőle a tökéletes sminkelés alapjait. - Mivel Timinek kissé pirosas az arca, ezért egy színezett hidratáló krémet vittünk fel a bőrére.

  • Természetesen a rendes hidratálót ez nem váltja ki, tehát alá kell dolgozni. Először mindig a szem alatti karikákat kell eltüntetni, utána jön az alapozó.
  • Amit pedig az nem fed el, arra van külön stift alakú korrektor.
  • Ezt követte a pirosító és a száj kifestése, mert Bobbi Brown azt vallja, hogy ha az arc elő van készítve, akkor már teljes lehet a smink.
  • Végül kapott egy kékes-szürkés szemhéjpúdert, a szempillavonalát pedig tussal húztam ki - először mindig belül festjük meg a kontúrt, úgy haladunk a két szemzug felé.
  • A jó tustechnika titka, hogy mindig végig kell érnie, másképp befejezetlennek tűnik.
  • Szempillaspiráloztunk, és külön kérésre Timi szeme alá egy kis csillámos púdert raktunk, amitől élettelibbnek tűnik az arca.

Ízig-vérig nő

Míg Timit átkísértük az ideiglenesen felállított hajszalonba, azt is sikerült kideríteni, hogy tipikus nő, aki imádja az efféle szépségápolási praktikákat.

- Tipikusan kísérletező alkat vagyok, mindent megveszek, amiről azt gondolom, hogy jó, vagy amit mások ajánlanak. Nemcsak a smink terén, hanem például körömlakkozásnál vagy éppen bőrápolási szereknél is. Ami pedig nem válik be az arcomon, azt a talpamra kenem, még a pedikűrös is megdöbbent, hogy mennyire sima és puha a sarkam - hát ez a titkom. Már a férjemet is megfertőztem ezzel a szokásommal, neki is külön szekrényt kellett nyitni a fürdőszobában.

Végül a hajára is sor került, bár a rövid tincsekből sok újdonságot nem tudott kihozni a fodrász.

- Jól éreztem magam, a smink nagyon szép lett, mindenki nagyon kedves volt, ráadásul jótanácsokkal is elláttak. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy a hajamból nem lehetett valami más frizurát kihozni, de igyekszem megnöveszteni, hogy a legközelebbi átváltoztatáson ezzel kapcsolatban is teljesen elégedett legyek.

Ezt is szeretjük