Az 5 legjobb lábizzadásgátló

Szerintünk

Ismerd meg a legjobb termékeket, melyekkel legyőzheted a nyirkosságot és a szagokat.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha izzadásgátlásról esik szó, akkor a legtöbbünknek a stiftek, spray-k és más hónaljra használatos kenceficék jutnak eszébe. Pedig nem csak itt találkozhat az ember az izzadással, hanem alsóbb testtájakon is.

A rosszul szellőző cipő, a hőség, és az, hogy állandóan használod a lábad, bizony izzadással járhat. Ha pedig a láb nem száraz, akkor a kellemetlen szag is felütheti a fejét.

Ha te is tapasztaltál már hasonlót, akkor a következőket teheted. Ha hazaérsz, mindenképpen mosd meg a lábad, és töröld szárazra.

A gyógynövények közül a zsályának van a legerősebb izzadásgátló hatása. Készíts zsályateát, és áztasd a lábad hetente háromszor a főzetbe. Az izzadás mértéke csökkenni fog.

Sok nyári lábbeli készül silány anyagból, melyben a lábad nem tud szellőzni. Míg a papucsoknál ha nem is mindegy, de kevésbé fontos, hogy természetes anyagból készüljenek, addig a zárt cipőknél részesítsd előnyben a bőrből készülteket vagy a vászonborításúakat.

Nem csak a lábat, a cipőt is ápolhatod. Fújj bele reggel szagűző spray-t. Ezen kívül természetesen indulás előtt a lábfejeket is bekenheted izzadásgátlóval, amit a nap folyamán ismételj meg, hogy elkerüld a kellemetlen szagokat.

Melinda

Sajnos elég izzadós vagyok, úgyhogy a tenyerem és a talpam szinte állandóan nyirkos. Mivel a lábbelik terén ez nem túl praktikus, és megkönnyíti a kórokozók megtelepedését is, minden erőmmel megpróbálok küzdeni az izzadság ellen. Amikor az időjárás engedi, mellőzöm a zárt cipőket, emellett pedig télen-nyáron egyaránt használom a Scholl Odour Control nevű lábizzadásgátló géljét. Ez nemcsak a kellemetlen szagokat tartja távol, de kontrollálja a verejtékezést is, emellett pedig üdítően frissít. Baktérium- és gombaölő hatása révén pedig a lábbetegségeket is megelőzhetem vele.

Erna

Mivel nyáron se tudok lemondani a magassarkú cipőkről, ezért a lábápoló készítménynél nagyon fontos, hogy felfrissítse és ápolja a lábfejemet. Ezért használom a szakértőnek tartott Scholl márka Freshstep lábfrissítő sprayét, aminek már rózsaszín csomagolása is kipróbálásra ösztönzött. Speciális varázsmogyorós formulával készül, mely azonnal hűsíti és felfrissíti a cipőbe melegedett, fáradt, sajgó lábakat. A finom, ködszerű anyagot kibocsátó spray-vel kezelt lábak megnyugszanak, felfrissülnek és szagtalanná válnak. Így a nyáresti bulikban nem kell lemondanom a tűsarkú viseléséről.

Eszter

Bár szerencsére nem túlzottan izzadós a lábam, azért ha a hőmérő higanyszála 30 fok fölé kúszik, egy kis segítséghez folyamodom. Ilyenkor az Oriflame Reviving Foot Spray-t használom. Mentoltartalmának köszönhetően remekül lehűti a lábamat a nyári forróságban, és hatékonyan akadályozza meg az izzadást is. Többnyire reggelente használom, de egy fáradt, szaladgálós nap végén is remekül beválik - hiszen nem csak az izzadást akadályozza meg, hanem fel is frissít.

Pálma

Nem vagyok izzadós típus, kivéve a talpamat. Télen sem hanyagolom el, de nyáron különösen odafigyelek a lábaim ápolására – már csak azért is, mert egyáltalán nem kellemes érzés, amikor az egyébként tiszta, de nedves talpam csúszkál a papucsban. Számos készítményt kipróbáltam már, amelyek állítólag gátolják némiképp az izzadást, ami azonban teljes mértékben bevált, és amihez évek óta hűséges is vagyok, az a De Miclén balzsam. A krém orvosi zsályát tartalmaz, amely közismert izzadásgátló hatásáról. Mentol- és kámfortartalma miatt frissít is, ráadásul gyorsan beszívódik, és nem lesz tőle zsíros tapintású a talpam. Elég csupán egy mogyorónyi mennyiség belőle, így egy tubus akár fél évig is elég.

Ági

Mint mindenki, én is találkozom a problémával, és elég nehezen találtam megoldást arra, hogy a lábaim szárazak maradjanak. Az illat nálam nem elsődleges szempont egy lábizzadásgátlónál, sokkal inkább az, hogy megbízható legyen. Kedvencem a Balea Fuss grépfrútos-mentás lábápoló spray-je. A reggel készülődésnél használom, és ugyan kis ideig eltart, amíg megszárad, de utána már nyugodtan bújok a cipőmbe.
Hazaérve, mivel a lában eléggé szenved a hőségtől, általában jéghideg zuhanyban részesítem fáradt futóműveimet. Napközben pedig a Nu Skin Epoch márkájú jeges zseléjével könnyítek elnehezült lábaimon.

Ezt is szeretjük