A legjobb bőrkeményedés elleni praktikák
Szerintünk
Fejtörést okoz, hogyan is lehetne puha és sima a lábfejed? Próbáld ki a szerkesztőség bevált trükkjeit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A melegben már senki nem jár zárt cipőben, éppen ezért minden látszik. Sok remek módszer akad arra, hogy a lábadat simává varázsold. Krémek, radírok, házi praktikák állnak a rendelkezésedre, így a bőrkeményedés eltüntetése nem lehet gond.

Ha egyszer egy héten kis figyelmet fordítasz a futóműveidre, akkor nem kell pedikűrösre költened.

Mindenkinek megvannak a maga kedvencei, jól bevált módszerei - így vannak ezzel szerkesztőségünk tagjai is.

Tudd meg, hogy mi hogyan tartjuk karban a lábunkat, hogy egy kis képzavarral éljünk.

Eszter - citromos lábfürdő

Ha fáradtnak és nehéznek érzem a lábamat, illetve a nyári szandálok miatt feltűnnek a bőrkeményedések, készítek egy citromos lábfürdőt.

Egy lavór forró vízbe belefacsarok egy egész citromot, majd körülbelül tíz percen át áztatom benne a lábam. Ez idő alatt remekül lehet tévét nézni, esetleg elkortyolni valami hűsítő italt - a lábfürdő maga cseppet sem unalmas dolog.

Ha pedig már elég ideig lógattam a lábam, fogok egy habkövet, és egyszerűen átdörzsölöm a talpam és a sarkam. Ezután alaposan megtörlöm, és frissítő krémmel átmasszírozom a lábfejemet.

Melinda - a vulkán erejével

Gyerekkorom óta szenvedek attól, hogy a lábam fokozottan hajlamos az ekcémára, ami szinte bármilyen kozmetikumtól előjöhet. Mivel azonban nyáron szeretek a lehető legkényelmesebb, jól szellőző lábbeliben járni, nem kevés fejtörést okoz, hogy esténként mivel távolíthatnám el az utca porát lábaimról, és hogyan kerülhetném el a bőrkeményedéseket. A legbiztosabb fegyvernek végül a habkő és a Lush Volcano nevű lábradírja bizonyult. Ez a termék természetes összetevőinek köszönhetően nem hozza elő a kiütéseimet sem, és az illatos krémbe tekert lábaimon a bőr 10 perc pihenő és egy lazító lábmasszázs után friss, illetve puha lesz.

Pálma -  habkővel

Évszaktól függetlenül nagy hangsúlyt helyezek a lábam ápolására. Sajnos a bőrkeményedések nem kímélnek, ezért a bőrpuhító krémek mellett már régóta kerestem olyan sarokreszelőt, ami nem sérti fel a bőröm, mégis képes eltávolítani a kellemetlen bőrkeményedést. Mivel hajlamos vagyok hinni a reklámoknak, és a szép csomagolásnak, korábban nem igazán jutott eszembe a dm saját márkás termékei között nézelődni. Néhány hete viszont mégis a kosaramba pottyant a Balea Fuss habköve - és nem bántam meg. Ezzel az aprócska habkővel pillanatok alatt meg tudok szabadulni a bőrkeményedéstől, ráadásul úgy, hogy nem karcolja, és nem is sérti fel a bőröm. Az ára pedig mindössze 360 forint.

Lilla - puhító krémmel

Ha lábápolásról van szó, a szokásos puhításon és radírozáson túl olyan praktikákra is szükségem van, melyek a lábam duzzadását csökkentik, ugyanis az utóbbi években, talán az ülőmunkának köszönhetően, erre igencsak hajlamossá vált. A lábápoló szeánszot ezért frissítő, regeneráló lábfürdővel kezdem: egy kis lavór vízhez három-négy evőkanál szárított mentát adok, megvárom, míg kihűl, majd 10-15 percig áztatom benne a lábam. A száraz és keményebb részek eltávolítására hosszú ideje az Avon Foot Works lágyító lábradírját használom. Ezután pedig a szokásos hidratáló krémemmel kenem be a lábfejem.

Ági  -  mindennapos ápolás

Bár csak ritkán viselek magassarkút, a lábamnak elkél az ápolás. Nem rendezek külön pedikűrös estét, inkább mindennap átdörzsölöm a lábfejemet habkővel zuhanyozáskor, utána pedig illatos krémmel kényeztetem. Az egyik kedvenc illatom a levendula, talán ezért is használom már hosszú ideje az Yves Rocher levendulás ápoló krémjét. Ha a lábam nagyon száraz, akkor szintén ebből a termékcsaládból használom a 3 perces pakolást, amivel jó alaposan átmasszírozom a lábfejemet. Van úgy, hogy fent is hagyom hosszabb ideig, akár egész éjszakára.

Ezt is szeretjük