Nagy nyári leárazás-körkép
Boltajánlókkal
Nem tudod, melyik boltot válaszd a sok százalék láttán? Eláruljuk, mit hol keress, és milyen ruhára érdemes pénzt áldoznod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár idén elég hamar elkezdődtek a leárazások, még csak most kezdődik az igazi dömping. A legtöbb üzletben ott virít a sale felirat. Minimum 20%, de akár 70%-ig is elmennek a boltok a vevőkért vívott harcban.

Leárazáskor mindenkinek könnyebben nyílik meg a pénztárcája, mégis érdemes néhány dolgot figyelembe venned, ha vásárolni indulsz.

Jó, ha tudod!

 • Barátságos áron szerezhetsz be akár egy komplett ruhatárat is a következő szezonra. Bár a divat nagy úr, nincs olyan trend, amit ne tudnál felvenni a következő évben.
 • Csak óvatosan. Hiába csábító a 70%-os árzuhanás, jól gondold meg, hogy mire költesz. Ha ugyanis hirtelen felindulásból olyasmi landol a szekrényedben, amit nem veszel fel, csak egyszer, akkor nemhogy spóroltál volna, de kidobtad a ruha árát az ablakon.
 • Jó, ha tisztában vagy vele, hogy a nyár végi leárazás nem jár minőségcsökkenéssel. Sok üzletben hivatkoznak arra, hogy nem veszik vissza az akciós árut. Ez azonban a nem minőségcsökkentett termékekre nem vonatkozik. Hasonlóan a teljes árú darabokhoz, ki kell cserélniük a leárazott, tehát nem leértékelt árut.
 • Néhány üzletben nemcsak az adott szezon ruhadarabjait találhatod meg a nagy leárazásokkor, hanem a kettővel azelőttit is. Így most remek áron találhatsz őszi-téli darabokat.
 • Ha nem akarsz tülekedni, és órákat állni a próbafülke előtt kígyózó sorban, akkor próbálj meg délelőtt vagy koradélután szétnézni.
 • Nem érdemes sokáig halogatni a shoppingtúrát. Ha a lehető legolcsóbban akarod beszerezni a ruhákat, akkor könnyen hoppon maradhatsz.

Mit és hol érdemes?

Bikini

Talán a legkönnyebb dolgod akkor van, ha bikini-beszerző körútra indulsz, hiszen a fürdőruhák esetében nem kell azon aggódnod, hogy divatjamúlt leszel. Ha felveszed a három éve vásárolt darabokat, akkor sem mondja meg senki, hogy nem most vetted. Ha tehát találsz egy jó akciót, érdemes több darabot is vásárolnod.

 

Ami jövőre is biztosan divat lesz

A dívás, oldalt nyitott darabok egészen biztosan jövőre is slágernek számítanak majd. Ha nem akarsz hollywoodi csillagként tündökölni, akkor nézz kisnadrágos fazont.

Hol érdemes?

 • A Calzedoniában biztosan találsz kedvedre valót. Az akciók végén akár három-négyezer forintért találhatsz szuper darabokat. Érdemes több üzletbe elmenni, nagyon változó a méret- és fazonkínálat.
 • A Konkurencia fehérnemű-üzletekben vidám, bohém darabokra bukkanhatsz.
 • Mindenképpen érdemes ellátogatnod a Women's Secret üzleteibe is. Bár a leárazás mértéke Calzedoniához hasonlóan 70%-os, a legolcsóbb darabok 895 forinttól kezdődnek.
 • Ha klasszikusabb darabot szeretnél jó áron, akkor a Triumph üzleteiben nézz körül.

Póló

Egy csinos póló mindig jól jön, és ha jó az idő, akkor októberig elflangálhatsz a most beszerzett darabokban, sőt, akár betárazhatsz a következő tavaszra is.

Ami jövőre is biztosan divat lesz

A hosszított, kicsit ejtett fazon. Az élénk színek, különösen a zöld és a sárga. Bővebb csőtopokba és kissé férfias fazonú atlétákba szintén érdemes egy keveset invesztálni. Akkor se tedd vissza a pólót a polcra, ha nagy mintát látsz az elején, különösen, ha az egy női arc. Bár a csíkos még mindig sláger, hagyd meg a barátodnak, te válassz inkább egyszínű darabot.

Hol érdemes?

 • Ha mókás pólóra vágysz, akkor a Zara TRL osztályán biztosan találsz néhányat. Itt szép színekben sem lesz hiány.
 • Ha egyszerűbb fazont szeretnél, akkor a Jean's Clubban érdemes körülnézned, itt már 990 forinttól a tieid lehetnek bizonyos pólók.
 • Jó pólólelőhely az AbOriginal is, bár van egy-két kevésbé sikerült darab, érdemes túrni a jobbak után.

Ruha

Ha szeretsz nőiesen öltözködni, akkor bizonyára évente legalább két ruhával szaporodik az állomány. Most pedig reneszánszukat élik a nőiesen szexi darabok.

Ami jövőre is biztosan divat lesz

Egyre inkább visszatérnek a minőségi anyagok, így a selyem is. Ha ebből a nemes anyagból varrt ruhát találsz, ne habozz megvenni, megéri a befektetést. A maxiruhák jövőre is divatosak lesznek, és még mindig érdemes retro stílusú ruhákra költeni. A nyakbakötős fazonnal sem lőhetsz mellé.

Hol érdemes?

 • Bár a ruhákat árazzák le a legkevésbé, a Mango üzleteiben különleges darabokat találhatsz.
 • Ha már beugrottál pólóért a Zarába, akkor ne habozz körbenézni ruhatéren sem!
 • Lazább fazonokat találhatsz a H&M-ben. Ha kisebb méretekre vadászol, akkor itt akár 32-es számozást is találhatsz.
 • A Promodban is rábukkanhatsz különleges darabokra. Nyugodtan próbálj fel a méretednél eggyel nagyobbakat is.

 

Szoknya és nadrág

Szintén dömping van szoknyákból és rövidnadrágokból. Ha alaposan körülnézel, számtalan olyan darabra lelhetsz, amiket harisnyával, csizmával ősszel is felvehetsz.

Ami jövőre is biztosan divat lesz

Az egészen rövid sort várhatóan jövőre is nagy sláger lesz, különösen, ha könnyű vászonból készült. Szoknyatéren szabad a gazda, minden, amit most megvásárolhatsz, jövőre is bátran felvehető.

Hol érdemes?

 • Ha szoknyára vadászol, akkor a Zara üzleteit vétek kihagyni. Különleges, jól variálható darabokat találhatsz náluk a kínálatban.
 • Szintén bűn kihagyni a H&M-et és a C&A-t. Itt nagyobb mértékű leárazásra is számíthatsz.
 • Rövidnadrágért menj el egy Terranovába vagy a Jean's Clubba.
 • Nőiesebb darabokért pedig érdemes beugranod a Mango üzleteibe.
Ezt is szeretjük