Lassítja az öregedést, tömörré teszi a bőrt, és nem kerül szinte semmibe

Mi az?

A vízfogyasztással akár még a bőrödet is megfiatalíthatod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A száraz és vízhiányos bőrtípuson sokkal hamarabb jelentkeznek a ráncok, mint a zsíros bőrön, attól függetlenül, hogy a zsíros bőr is lehet vízhiányos. Mindez azért van, mert a sejtekbe nem jut elég víz, így a kötőszövetek dehidratálttá válnak, aminek első látványos jelei a bőrön, ráncok képében jelennek meg.

Ha szeretnéd az öregedési folyamatokat elodázni, akkor így iktasd be a vizet a mindennapjaidba!

Egy felnőtt ember szervezetének 65-70%-a víz. Nyilvánvalóan évszaktól és életmódtól függően ez az arány változhat, de a szervezeted normális működéséhez ez az ideális mennyiség.

Ha a bőröd vízhiányossá, berepedezetté és egyik pillanatról a másikra barázdássá válik, az a legelső tünete annak, hogy az egész tested dehidratált.

Így hat a bőrödre

Amennyiben eleget iszol, a víz újra élettel tölti fel a kötőszöveteidet, így a bőröd tömörebbé és feszesebbé válik. Mi több, az átlátszó folyadék az anyagcsere-folyamatokban is nagy szerepet játszik. Ha nem halmozódnak fel a méreganyagok a szervezetedben, akkor hamarabb felszívódnak a tápanyagok, így például a szemed alatti karikák is eltűnnek, sőt, a pattanásaid száma is csökkenhet.

A vízfogyasztás nem jelenti azt, hogy kizárólag palackozott ásványvizet fogyaszthatsz. A csapvízben is megtalálhatók a fontosabb ásványi anyagok, tehát, ha jó minőségű víz folyik nálad a konyhában, akkor bátran idd azt!

13 tipp, hogyan állítsd meg a bőröregedést

Nézegess képeket!

Elolvasom

Igyál tudatosan!

Bármennyire meglepő, a vízfogyasztásra is rá lehet magad szoktatni, még akkor is, ha eddig elsősorban teával és gyümölcslével csillapítottad szomjadat.

Ránctalaníts!

A napi ajánlott vízfogyasztás 2-2,5 l attól függően, hogy irodában dolgozol, netán valamilyen fizikai munkát végzel. Sportolás esetén kötelező többet fogyasztani, hiszen az éltető nedűben minden olyan fontos ásványi anyag megtalálható, amit edzés közben elveszítesz.

A legjobb, ha otthonra és a munkahelyedre is beszerzel egy nagy vizespoharat, és óránként megiszol 2 dl-t. Először furcsa lesz, sőt, mivel a veséid is dolgoznak, elég gyakran kell a mosdót felkeresned, de egy-két hét után már a bőrödön látszik majd az eredmény: feszesebb, üdébb és tisztább lesz.

Te mennyi vizet iszol egy nap?

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük