Mikor szoktál lábat borotválni? Kétszer tovább tart a hatás, ha ilyenkor teszed

Tudd meg, mikor borotválhatod a legkíméletesebben a lábad!

nagykep?cikkid=163024&kep=lab borotvalasa11-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ugyan a gyantázás vagy az epilálás tartósabb eredményt hoz, mégis a nők nagyon nagy része a láb szőrtelenítése során a borotválkozásra esküszik. Nem kell azonban minden egyes nap vagy minden másnap a borotvához nyúlnod, ha jól megválasztod a szőrtelenítés időpontját.

A többség a reggeli vagy az esti zuhanyzás idejére időzíti a lábborotválást, sőt, akadnak olyanok, akik akkor vágnak bele, amikor éppen akad tíz szabad percük. Ez utóbbi helyett azonban sokkal érdemesebb egy fix rutint kiépíteni, aminek a hasznosságát kutatások is igazolják.

Az ideális időpont borotválkozáshoz

Ugyan több trükköt is bevethetsz, hogy tovább maradjon sima a lábad, mégis talán mind közül a legfontosabb az időpont megválasztása. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a legjobb, ha lefekvés előtt végzed el a szőrtelenítést. Miért?

Miközben alszol - különösen, ha jól be vagy takarózva - kissé felmelegszel, így a bőröd egy picit megdagad. Ennek köszönhetően azok a szőrszálak, amelyeket a borotva nem vágott teljesen tövig, visszatérnek a bőr alá, tehát másnap kevésbé lesznek feltűnőek.

Ennek ellenére nem jó közvetlenül alvásidő előtt nekifogni a borotválkozásnak, mert az apróbb sérüléseket okoz, és megbolygatja a szőrtüszőket, ezért azok hajlamosabbak begyulladni az olyan súrlódás hatására, mint amit a takaró okoz.

Természetesen a dolog ellentétesen is működik: ha reggel borotválod le a lábadat, és rögtön kimész a hűvösebb levegőre, a bőröd összehúzódik, a félig rejtett szőrszálak pedig előbújnak. Éppen ezért ilyenkor azt a hatást kelti a lábad, mintha nem lettél volna elég alapos, és a bőröd sem lesz olyan selymes, mint szeretnéd.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Így lesz hosszan puha az intim fazon

Mutatjuk, mit érdemes megtenned szőrtelenítés előtt és után, hogy az eredmény simább, selymesebb legyen és tartósabb maradjon. Csak pár percet vesz igénybe!

Ezt is szeretjük