Itt nyomd meg a bőrt, hogy eltűnjenek a táskák és a karikák a szemed alól - Az akupresszúrás pontok azonnal hatnak

Csak négy pontot kell megnyomnod ahhoz, hogy megszabadulj a táskáktól és a karikáktól a szemkörnyékeden.

Akupresszúra karikás szem ellen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kínai orvoslásból elterjedt akupresszúrát már igen széles körben használja nem csupán a komplementer medicina, de a szépségipar is. Számos méregtelenítő, frissítő és feszesítő kezelést ajánlanak a szépségszalonok, melyeket mind ezzel a technikával végeznek. De nem kell feltétlenül kimozdulnod, vagy sok pénzt kiadnod, hogy élvezhesd az előnyeit.

A módszert ugyanis egy kis videós segítséggel akár otthon, egyedül is alkalmazhatod, és gyorsan élvezheted majd az előnyeit. Bizonyos pontok megnyomásával a szem alatti sötét karikákat is elhalványíthatod.

Akupresszúrás technika karikás szem ellen

Az akupresszúra lényege, hogy nyomást gyakorolsz bizonyos pontokra a testeden vagy az arcodon, ezzel beindítva a vér- és nyirokkeringést. Az ingerek az idegpályákon keresztül az agyba is eljutnak, ezért fájdalomcsillapításra szintén alkalmas lehet. A kínai felfogás szerint az érintéssel az energiaáramlást is serkented, amivel a szépségednek és az egészségednek is jót teszel. A bőr gyors felfrissítésére, élettel telibbé varázsolására, valamint a sötét karikákra például szuper megoldást jelenthet. A következő videón látható mozdulatokat követve pár perc alatt élvezheted a hatását.

Nagyjából egy percnél kezdődnek azok a technikák, amiket alkalmaznod kell. Az sem baj, ha nem érted az angol szöveget, hiszen csak le kell másolnod azokat a trükköket, amit látsz. Először a két középső ujjaddal nyomd meg a szemzugod és a szemöldököd közti pontot 10-15-ször egymás után. Ez segít, hogy ragyogóbb legyen a szemkörnyék bőre.

Ezután hasonlóan a szemöldököd közepét érintsd meg szintén ugyanennyiszer, aztán jöhet az orrod két oldala, amit tíz érintés után kezdj kicsit masszírozni. Bár ez nem konkrétan a szemed közelében van, az itt található pontok stimulálása segít eltüntetni a karikákat. Ha pedig ezzel is megvagy, jöhet a negyedik pont, ami az orrnyerged középső része mellett található. 

Mikor alkalmazd?

A módszer nemcsak a sötét foltokat, de a duzzanatot is segít eltüntetni. Ha megdupláznád a hatását, akár egy pici olíva-, kókusz-, szőlőmag- vagy csipkebogyóolajat is felvihetsz az ujjbegyeidre, hogy még ragyogóbb legyen a bőröd. Arra viszont figyelj, nehogy a szemedbe menjen a kence. A technika gyors segítség lehet fontos alkalmak előtt, de akár a reggeli vagy az esti rutinodba is beépítheted, hogy mindig frissnek és kipihentnek hasson a tekinteted.

Csodaszerek mosolyráncok ellen

Rengeteg termék kapható az üzletek polcain, mely azzal az ígérettel csábít, hogy megszabadítja használóját ezektől a mélyedésektől. Gyakran azonban nemcsak hogy drágák, de káros anyagokat is tartalmaznak ezek a kencék. Ráadásul attól, hogy borsos áruk mellett gyors eredményt ígérnek, sokszor a várt simítóhatás sem látszik meg az arcon. Ezért is érdemes a masszázstechnikákon kívül - vagy épp azokkal együtt - bevetni ezeket az olcsóbb, mégis hatékony házi szereket, melyek tartós használat során kivasalják a ráncokat.

Kivasalják a száj körüli ráncokat ezek a házi szerek: látványosan hatnak, ha sokszor használod őket

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük