A 20 legjobb blézer a karcsú derékért
Árakkal és lelőhelyekkel
Idén minden trend összekacsint a szupernőies blézerekkel, melyek remekül keskenyítik a vonalaidat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A blézer most ismét fénykorát éli, de nemcsak a divatosság szempontjából jó, ha legalább egy darab mindig készenlétben áll a szekrényedben, hiszen a legtöbb fazonverziója verhetetlen alakjavító tulajdonságokkal bír.

A hosszított szabású, boyfriend stílusú megoldások inkább az alaknyújtásban jeleskednek, a klasszikus, karcsúsított vonalú társaik viszont hangsúlyosabbá teszik a derekadat, illetve lefaragnak pár centit a kerületéből.

Ráadásul a blézer az egyik legjobban kihasználható ruhadarab az átmeneti kabátok szezonja előtt, amíg enyhe, de változékony arcát mutatja az ősz. Idén a nőies megjelenést támogatják a trendek, ám vagányabb kreációkból sincs hiány.

Vintage glamúr

A karcsúsított blézerek roppant nőiesek, de nem muszáj olyan öltözékekbe ültetned őket, melyek szigorú eleganciát tükröznek. Bár az idei glamúr trendet főként a klasszikus filmek divatikonként csodált csillagai ihlették, nemcsak dívás, hanem szolid fazonokat is tartogat, melyeket a hét bármely napján viselhetsz. Ha romantikus alkat vagy, és ezt az őszi stílusodban is nyilvánvalóvá akarod tenni, olyan blézert keress, melyet egy masni, diszkrét rózsa vagy öv fog össze elöl.

Az efféle modellek a derékra terelik a figyelmet, melyet általában rafinált redőkkel vagy szűkítő varrásokkal keskenyítenek. Különösen kecses hatást keltenek, ha A-vonalú szoknyával viseled őket. A most divatos peplum fazonok előnyeit szintén érdemes kihasználni, mert remekül karcsúsítják a sziluettet. Ám, ha széles a csípőd, a fodros aljú blézereket felejtsd el, inkább maradj az egyszerű, letisztult megoldásoknál.

Military zakók

A katonás stílusú blézereken már felfedezhető egy csipetnyi maszkulin vonás, de épp csak annyi, amennyi a vagánysághoz elegendő. Ettől még csinosak és elegánsak, így nőies ruhákkal szintén összeboronálhatók. A korábbi túlcicomázott, díszzubbonyokra hajazó verziók már a múlt ködébe vesztek, ám az idei slágerdarabok hiába visszafogottabbak, meglepően bravúros szabásokat vonultatnak fel. A derékkarcsúsító hatást optikailag még jobban felerősíti a széles, hangsúlyos vállrész, illetve a kétsoros gombolás.

Íme, a legfrissebb őszi trendek!

Rövid fazonok

A derékvonal felé szűkülő, rövid szabású blézerek előnyösen formálják az alakot, és remekül lehet trükközni velük. Hihetetlenül nőiessé teszik a sziluetted, ha magasított derekú szoknyával vagy nadrággal viseled őket, vagy vastag övet teszel az alattuk megbúvó ruhára. Amennyiben széles a csípőd, vagy nagy a popsid, a szoknyád legyen derékban ráncolt és A-vonalú, így a blézer szűkülő vonala nem hívja fel még jobban a figyelmet az alsó fertályodra.

Szerencsére most szuper fazonokra bukkanhatsz a kínálatban: a dupla vagy tripla karcsúsító varrással bíró darabok is rafináltak, de azok a típusok, melyeknek a kivágása két, csúcsainál egybefordított háromszöget formáz, egyenesen csodákra képesek.

Business stílus

Természetesen nemcsak az irodában viselheted a klasszikus vonalvezetésű blézereket, melyek ma már számos stílusvariációt megengednek. A derékívet követő, egy- vagy kétgombos megoldások akkor sem pakolnak rád optikai plusz kilókat, ha vastag anyagból készültek. A karcsúsító hatást azonban gengsztercsíkos mintával is fokozhatod, hiszen újra divatba jönnek a kosztümzakókat idéző modellek.

Ám nem muszáj titkárnős szoknyával kombinálnod őket, csajos répanadrággal vagy farmerral például sokkal lazábbnak tűnnek. Az elegáns irodastílus a szmokingszabású blézereket úgyszintén visszahozza a köztudatba, melyeknek pont derékcsúcsig fut a gallérjuk, onnan pedig kiszélesedik a fazonjuk. Ez az aprócska csalafintaság sokat tehet azért, hogy íveltebbnek és keskenyebbnek láttasd a derekadat.

Sportzakó

Már nemcsak a férfiak sajátja a vászon, pamut és tweed sportzakó, az idei trendek legalábbis számos nőies stílusba beültették a szűkített vonalú változatokat. Akár még kötött pulóverre is ráveheted az efféle blézereket, mert nem engedik, hogy a vastag rétegek ellened forduljanak. Nadrágos, körömcipős szettekhez ideálisak, mert egyszerűek, mégis elragadóan sikkesek.

Ezt is szeretjük