Karcsúsító, alaknyújtó szoknyafazonok

Ha van egy kis felesleg rajtad

Egy jól megválasztott szoknyával a fölös kilóidból is letagadhatsz, sőt, bájos stílust adhatsz az öltözékednek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az idei divat központi eleme a szoknya, mely szinte az összes trendbe belopta magát. Sikerének titka elsősorban az, hogy bár jóval kevesebb fazonkreációt tud felmutatni, mint a nadrág, mégis sokoldalúbban variálható, melynek révén kedvére lavírozhat a különféle stílusok között.

Ugyanakkor azzal a néhány, ősidők óta ismételt szabásvonalával is alkalmazkodóbb típusnak bizonyult, mint a szélesebb kínálatot lefedő nadrágtársai, melyekkel manapság óvatosabban kell bánni, hiszen többségük csak kivételes testalkatokon mutat jól.

A szoknya ezzel szemben rögtön négy olyan slágerfazonnal robbant be, melyek rendelkeznek valamilyen karcsúsító vagy alaknyújtó hatással. Így nem vitás, hogy a praktikusság, az időtállóság, valamint a legtrükkösebb ruhadarab díját is elnyerték, persze csak titkos szekrényberkeken belül. Ha az alábbi szoknyatípusok közül még egyikbe sem szerettél bele eddig, itt az ideje mérlegelned, hogy miért érdemes közelebbi barátságot kötnöd velük.

A nőies A-vonal

Az A-vonalú szoknya a legnagyobb diszkrécióval kezeli a valós csípőméretedet, ugyanis ezt az adatot kívülről senki sem olvassa le róla. Egy másik jó érv mellette, hogy könnyedén kihangsúlyozhatod vele a derekadat, ha V-kivágású, lefelé szűkülő felsővel kombinálod össze. Ha azonban van egy kis pocakod, inkább a csípőszabású verziójánál maradj, amit buggyosabb, pocakleplező blúzokkal viselhetsz.

Amennyiben a combodat is slankítani szeretnéd, válassz egy midi fazont, melynek hossza valamivel a térd felett végződik. A vastag vádlik megnyújtására pedig azok a térdig érő típusok a legalkalmasabbak, melyek derékban húzottak, így hosszanti redőket képeznek.

A mini kreációk csak akkor ajánlottak, ha rövidek a lábaid, és a combodon nincs súlyfelesleg.

Éppen ezért a körte testalkatúaknak körültekintőbben kell belőniük a szoknyahosszt, mert bár a felsőtestükhöz képest általában rövidnek tűnnek a virgácsaik, a falatnyi szoknyák pont ott vágnák el az alakjukat, ahol karcsúsítani szeretnének. A lapfazonoknál számukra sokkal előnyösebb egy redőzött, lenge anyagú darab, mely kecsesebbé teszi a vonalaikat.

Pliszírozott szoknya

A-vonalú szabása révén minden korábban említett jó tulajdonsággal rendelkezik, ám megtoldja őket még a jótékony hosszanti vonalakkal is, melyek megnyújtják a sziluetted.

Mivel a pliszírozott fazon domináns fajta, még a mintákat is engedélyezi a vékonyítandó felületen, ha nem törik meg harsány színekkel a függőleges ráncait. Azonban a nagyon fényes anyagok és a szemkápráztató, apró minták kerülendők.

A hetvenes évek divatjának hódolva a körte testalkatúak merészebben viselhetik, vagyis selyemfényű blúzokkal, széltében csíkos pólókkal és válltöméses felsőkkel is variálhatják.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A bájos körszabás

Ez a szoknyafazon a kissé pimasz, de velejéig romantikus diáklánystílus kedvence. Annyiban különbözik az A-vonalú rokonától, hogy az anyagfelesleget felhalmozó körszabás derékráncolás nélkül is hangsúlyosabb redőket képez. Ha mindez még egy gumis derékpánttal is párosul, duplán élvezheted a karcsúsító hatását. Ám vigyázz, mert ezek az optikai trükkök csak akkor életképesek, ha a szoknyád lágy esésű anyagból készült, és nem szélesedik ki nagyon.

A merevebb, lámpaburára hasonlító változataikkal pont az ellenkezőjét érheted el, vagyis megnövelheted a csípőkerületed. Azok a modellek viszont cinkosaid lehetnek a karcsúsításban, melyeken az anyagredőket gondosan letűzték, így rakott formát öltöttek. Szintén alaknyújtó varázserővel bírnak a cakkos aljú körszabott szoknyák, melyek sűrűbb ráncokat képeznek és nem szélesednek ki túlságosan.

A dögös egyenes fazon

A homokóra típusoknak kimondottan előnyös az egyenes vonalú fazon, mert úgy nyújtja meg az alakjukat, hogy közben nem leplezi teljes egészében a nőies idomaikat. A több részből szabott kreációk hosszanti dísztűzésekkel rendelkeznek, melyek szintén slankítanak. Ha nagyon zavar, hogy kidomborodik a csípőd íve, válassz fekete szoknyát, és viseld feltűnő ujjú vagy mintás felsővel, mely felülre vonzza a tekintetet.

Ezt is szeretjük