Nagy nyáriruha-körkép
Képgalériával
Csíkos? Kockás? Egyszínű? Hosszú? Rövid? Segítünk eligazodni a divat világában, hogy a nyárvégi melegben ne főjön az öltözködés miatt a fejed.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hidd el, tartogat még egy-két forró napot a nyár, így érdemes beszerezni pár igazi, kánikulai darabot. Negyven fokban is lehetsz elegáns, szexi vadmacska, titokzatos vagy éppen laza, csak néhány apróságra kell odafigyelned. Ráadásul a leárazásokon most olcsóbban juthatsz a csinos ruhákhoz.

Az idei nyáron – a fürdőruhákhoz hasonlóan – az öltözködésben minden bevethető, a minitől a maxiig.

A miniruha nem ajánlatos a teltebb testalkatú hölgyeknek, nekik inkább a hosszabb, térd alatt végződő, vagy akár a majdnem földet seprő fazon áll a legjobban. Ezek a ruhák megnyújtják és vékonyítják az alakot. A bokáig érő ruha pedig az alacsonyabb lányokon előnytelen, hiszen ettől még kisebbnek tűnnek majd.

Eltűnt az uniszex, hódít a nőiesség

A ruhák felsőrészét tekintve a pántnélküli és a V-kivágású fazonok a legdivatosabbak, talán azért, mert ezek sugallják leginkább a nőiességet. De sláger a nyakbakötős is. Az első kettő előnyös a nagymellű hölgyeknek, azonban a kismellűek se szomorkodjanak, hiszen egy jól megválasztott nyakbakötőssel látványos kebleket varázsolhatnak maguknak. A félvállas ruhákat is inkább a kisebb mellekkel megáldott nőknek ajánljuk.

Változatlanul hódítanak a hippikorszakot idéző virágos, hímzett ruhadarabok. Azonban figyelj oda, hogy ne ess át a ló túloldalára. Egy virágos ruhához egyszerű kiegészítők illenek.
A romantikát kedvelők is biztos megtalálják idén a nekik tetsző darabokat. A rengeteg fodor és a lágy esésű textil nem ment ki a divatból.

Nem attól leszel a legszexibb lány a nyáron, ha mindent megmutatsz. A legjobb a sejtelmes, titokzatos öltözködés, amely a leginkább megmozgatja a férfiak fantáziáját. 2008-ban az áttetszőség is hódít a ruhák világában, hadd fájjon az erősebb nem feje.

Meghatározó színek

  • Zöld – minden árnyalata hódít. Úgy néz ki, egyre fontosabb helyet foglal el a divatszínek között.
  • Rózsaszín – persze nem mindenki kedveli, és nem is illik mindenki stílusához, de egy édes kis púderrózsaszín ruhával, illetve fekete kiegészítőkkel egészen fantasztikus hatást érhetsz el.
  • Sárga – különösen jól áll a napbarnított bőrhöz, kiemeli a barnaságot. Fehér bőrűeknek nem ajánlott, mert így túlságosan sápadtnak hathatnak.
  • Lila – a tavalyi év óta töretlen a sikere. Fekete vagy fehér kiegészítőkkel elegáns hatást érhetsz el.
  • Fekete – örök klasszikus. Leginkább esti alkalmakra ajánlott.
  • Fehér – szintén örök klasszikus, melyet nyugodtan viselhetsz a nap bármely szakaszában.

Mintázat

Idén szinte bármi megengedett. Hódítanak a virágok, az állatmintás ruhák, ezekkel azonban csínján kell bánni. A pöttyök, a kockák, a körök, vagy a négyzetháló megjelenhet az öltözködés bármely területén: a cipőtől kezdve a táskán át a ruháig.

A csíkos ruhák persze szintén divatosak, itt csak arra kell figyelni, hogy a keresztbe csíkos ruhák előnytelenül állnak a teltebb hölgyeknek, hisz szélesítik az alakot.
A batikolt és a festett hatást keltő ruhadarabok is megállják a helyüket a geometrikus mintázatok mellett. Nyugodtan viselhetsz olyan ruhákat, melyek egy színekkel telekent festővászonhoz hasonlítanak.
Ebben a szezonban újdonság, hogy a feliratos, rajzokkal díszített ruhák már minden korosztály számára megengedettek, legalábbis a legnagyobb divatdiktátorok szerint.

Ezt is szeretjük