Nagy télikabát-körkép
Képgalériával
A könnyű, színes kabátok és az egyszerű, karcsúsított fazon mellett az extrém romantika is hódít: válaszd ki a hozzád leginkább illő fazont!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jön a hidegebb idő, így lassan ideje könnyű, őszi dzsekidet a szekrénybe süllyeszteni, és melegebb bundába bújni. Lehet hosszú vagy rövid, szövet vagy bőr, a divat ma már ezen a téren is diktál: tudd meg, idén mit!

Egyszerű szövet

Egy klasszikus szabású, hófehér szövetkabátnál nem lehet nőiesebbet kitalálni, akárhogy is küzdenek a divatdiktátorok.

Az egyszerű formák ezen a télen is előkerülnek, de a színek játékával kombinálva még a legalapvetőbb forma is mindig változó arcot képes ölteni.

Az egyszerű, karcsúsított szabás minden testalkatra illik: nem kell tehát feltétlenül valami extra darab után kutatnod, a derékban karcsúsított, combközépig vagy térdig érő szövetkabát tuti választás.

Az idei tél nem lesz egyhangú: a monoton szürke-fekete kabátáradat helyett az utcára mennek a színek. Egy zöld vagy egy sárga kabát kimondottan dögös lehet, és egy borongós napon még jobb kedvre is deríthet, úgyhogy, ha nem szeretnél beleolvadni a tömegbe, válaszd a szivárvány színei közül azt, amelyik a legjobban kihangsúlyozza egyéniségedet!

Hosszú vagy rövid

A hosszú, nehéz kabátok jó pár éve kivonultak a kifutókról. Idén sincs ez másképp, és hosszú helyett inkább a rövidke, derékig érő rohangálós dzsekik, vagy a csípőig, illetve combközépig érő kabátok a népszerűbbek.

Attól, hogy tél van, még senki nem akarja magát hóembernek érezni: fő tehát a kényelem és a praktikum egyszerre. A minta, a gomb és a megkötő azonban továbbra is kötelező elem: egy nagy galléros, megkötős, kockás szövetkabáttal tehát te lehetsz a legdivatosabb a télen. A tavalyi legombolós gallér ezúttal azonban hiányzik a repertoárból, és nagyobb, lekerekített szélű vagy ferde hajtókák díszítik az idei tél kollekcióját. A két sorban gombolós kabát azonban továbbra is divat, ahogy a nagy, hangsúlyos gombok sem merültek feledésbe.

Romantikus

A hagyományos szabásvonalak mellett a romantikus fazon is hódít. Ez akkor illik hozzád igazán, ha magas vagy, és enyhén teltkarcsú. A mell alatt szélesedő fazon elrejti a domborodó idomokat, azonban túlságosan sovány vagy dús keblű alkaton ez a szabás nem tud érvényesülni.

Azonban nemcsak ennyi teszi a romantikus szabást: húzott ujjak, lekerekített gallérok díszítik ezeket a kabátokat: ha hivatalosan nőies helyett bohókásan kislányos stílust szeretnél ölteni, ezt a fazont neked találták ki! Ezek a fantáziadús darabok már egyszerűbb színekben pompáznak, hiszen a romantikához a természetes színek illenek, és ezeknél a kabátoknál a fazon is elég izgalmas.

Bőr vagy szövet

Természetesen az sem mindegy, milyen anyagból választasz kabátot. Ez valamennyire a formát is megszabja, egy hosszabb, karcsúsított kabát ugyanis ritkán készül bőrből. A bőr a derékig érő fazonok, a húzott ujjú kabátok anyaga, amelyek nem különösebben rafinált szabásminta nyomán készülnek. A ravaszabb vonalakat a szövettel jobban meg lehet oldani, és ez a készséges, simulékony anyag jobban kihangsúlyozza a különleges formákat. Emellett azonban az is egyértelmű, hogy a szövet és a textil melegebb anyag, míg a zord téli napokon már csak attól végigfuthat a hátadon a hideg, hogy fagyos bőrkabátodhoz hozzáérsz.

Ezt is szeretjük