Mit tehetsz a makacs izzadságfolt ellen? 5 hatásos házi trükk, ami végleg eltünteti

A következő házi hozzávalókat bevetve gyorsan megszabadulhatsz az izzadságfolttól.

Izzadságfolt ellen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A nyári forróságot nem könnyű átvészelni, ám nemcsak mi és a testünk, hanem a kedvenc ruháink is megsínylik a sokszor már-már elviselhetetlen hőséget. Akármilyen vékony és lenge ruhát választasz, az izzadással nem egyszerű felvenni a harcot.

Az izzadásgátlók, bár a kellemetlen szagokat valamennyire talán képesek csökkenteni - legalábbis egy ideig -, a foltok ellen legtöbbször nem sokat érnek. Ezek gyakran már alapból kellemetlen helyzetbe hoznak mindenkit, de a legrosszabb az, hogy a nyomuk nem tűnik el, hanem sárgás elszíneződés formájában megmarad a felsők hónaljrészénél - amit a dezodorok használata még inkább felerősít.

Így tüntesd el az izzadságfoltot!

Ha a környezet hőmérséklete magasabb, mint a szervezeté, akkor váladék ürül a bőr felszínére a verejtékmirigyen keresztül, a párolgása pedig segít hűteni a testet. Bár a folyamat természetes és elkerülhetetlen, a vele járó következmények, mint a ruhán keletkező elszíneződések, igen kellemetlenek tudnak lenni, és sokaknak okoznak fejtörést. A sárgás foltokat egy egyszerű mosás nem mindig távolítja el, ezért érdemes sokkal hatásosabb házi praktikákhoz folyamodni, melyekkel elkerülheted, hogy meg kelljen válnod a felsőtől.

A szódabikarbóna minden háztartásban megtalálható, és igazi, sokoldalú csodaszer. A foltok ellen is használhatod úgy, ha négy teáskanálnyit keversz el annyi vízzel, hogy pasztát képezz belőle. Ezután nincs más dolgod, mint alaposan bedörzsölni vele a ruha hónaljrészét, majd hagyni állni fél órán keresztül. Ha letelt az idő, tedd be a gépbe, és mosd ki azon a fokozaton, amelyiken szoktad.

Aszpirin és ecet

Szintén beválik, ha porrá zúzol két aszpirint egy kis tálban, és öntesz hozzá egy kis vizet, majd ezt a masszát dörzsölöd a pólóba. Ha még erősebb hatást szeretnél, egy kis szappant vagy mosószert is tehetsz hozzá. Két-három órán keresztül hagyd hatni a pasztát, ezután pedig mehet a ruha a mosógépbe.

Az ecet azon kívül, hogy segít megszabadulni a vízkőtől, foltos ruha esetében még nagyobb segítség. Szagtalanít, és az elszíneződést is kiszedi, ha öntesz belőle egy picit arra a részre, és hagyod hatni fél órán keresztül, majd bedobod a mosásba a ruhát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Só és citromlé

A só a fentiekhez hasonlóan hatásos megoldás lehet, ha négy evőkanálnyit keversz fél liter meleg vízbe, jól elkevered, majd beledörzsölöd a ruhába. Segít eltávolítani a foltot és a szagokat okozó baktériumot, ha fél órát hatni hagyod, utána pedig kimosod a szokásos módon.

A citromlé természetes fehérítő, és, bár enyhe, inkább csak halvány ruhákon alkalmazd. Három evőkanálnyit keverj el ugyanennyi meleg vízzel, dörzsöld be, hagyd hatni, majd szintén tedd a mosógépbe a ruhát.

Mire jó még az aszpirin?

Az aszpirint nemcsak folteltávolításra használhatod, hanem a szépségápolásban is számtalan problémában segítségedre lehet, ha a megfelelő dolgokkal kevered.

Azonnal megszabadít a bőrkeményedéstől az aszpirin – Ha így használod, eltünteti a pattanásokat is

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük