Gyorsan eltűnik a sárga izzadságfolt a pólóból, ha így tisztítod - 4 hatékony házi trükköt mutatunk

Ezekkel az egyszerű, olcsó házi szerekkel szépen kiszedheted a sárga izzadságfoltot a pólóból.

Izzadságfolt eltávolítása a pólóból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Izzadságfoltok még akkor is kialakulhatnak a ruhákon, ha jól szellőző pamutdarabokat választasz, és hatékony izzadásgátlókat használsz. Sőt, egyes dezodorok maguk is sárgásra színezhetik a felsőket.

A sima mosógépi mosás egy idő után már nem tudja kiszedni a hőség nyomait az anyagból, de ez nem azt jelenti, hogy nem hordhatod többé a pólót: a következő házi módszerekkel ugyanis eltűnik a kellemetlen folt, és újra viselheted majd a kedvencedet.

Izzadságfolt eltávolítása a pólóból

Ecet vagy citrom

Az ételecet segít megszabadulni a sárgás elszíneződéstől. Keverj össze belőle félpohárnyit egypohárnyi meleg vízzel, öntsd az érintett területre, dörzsöld meg egy kicsit, majd hagyd ázni harminc percen keresztül. Ezután öblítsd ki, aztán mosd ki mosógéppel, hogy eltűnjön a kellemetlen szag, és még tisztább legyen a felsőd.

A citrom szintén a leghatékonyabb természetes szerek közé tartozik. Keverj belőle egy pohárnyit össze ugyanennyi meleg vízzel, öntsd a foltra, hagyd ázni fél órán keresztül, majd pedig tedd a mosógépbe egy mosásra a felsőt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szódabikarbóna és só egyvelege

Keverj össze 1:1 arányban szódabikarbónát és sót, aztán jöhet hozzá annyi meleg víz, hogy pasztás állagú keveréket kapj. Dörzsöld a foltba, hagyd ázni szintén fél órát, majd mosd ki a felsőt. Ha nagyon erős a folt, és nem túl sérülékeny az anyag, ugyanennyi hidrogén-peroxidot is adhatsz hozzá, hogy még erősebb legyen a hatás.

Aszpirin

Az aszpirin a benne található szalicilsavnak köszönhetően segít kiszedni a szálak közül a szennyeződést, illetve az anyagból az elszíneződést. Törj össze belőle 3-4 darabot, keverd annyi vízzel, hogy pasztát kapj, majd kend a foltra, hagyd hatni, öblítsd ki, és jöhet is a szokásos mosás.

Ruhamentő házi trükkök

Pár olyan olcsó házi szer, mint a szódabikarbóna, az ecet, a hajlakk vagy a sminklemosó, az alapfunkción kívül másra is használható, méghozzá nagyon is jól. Ha a megfelelő módon alkalmazod őket, akkor megoldják a ruhák és cipők esetében felmerülő gyakori problémákat is. Például újra fehér lesz tőlük a beszürkült tornacipő, eltűnik az izzadság- vagy rúzsfolt a pólóról, sőt még a vörösbor is kijön. A következő meglepően egyszerű trükkök a te életedet is jócskán megkönnyítik majd.

Beszürkült cipő és dezodorfolt a pólón? 10 meglepő házi trükk, ami minden ruhaproblémát megold

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük