Intim fazon végleg simán: érdemes-e belevágni a végleges szőrtelenítésbe?

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne, ha nem kellene a bikinivonallal törődni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítés talán legkellemetlenebb része az intim fazon kialakítása, mely ugyan gyorsan eltünteti a szőrt, de a növekedéskor, valljuk be, hogy a kínok kínját lehet kiállni.

Ezt elkerülendő több módszer is rendelkezésre áll, gyantázás, epilálás, de a legjobban valószínűleg a legtöbb nő annak örülne, ha végleg búcsút inthetne az intim tájéki szőrnek. Szerencsére ma már ez nem lehetetlen, de nem árt alaposan utánajárni, hogy mikor, kinek ajánlott, és mennyire biztonságos. Megtettük.

Végleg letudni

Az ősz tökéletes időszak arra, hogy belekezdj a nagy szőrtelenítési hadműveletbe, hiszen nem egykörös eljárásról van szó, és bizony meg kell várni, amíg kinő a szőr, ami nyáron szinte megoldhatatlan.

Több módszer létezik a szőrszálak végleges eltávolítására, a legelterjedtebb a lézeres eljárás, a legmodernebb pedig az IPL villanófényes technika. A technika vívmányain kívül kiegészíthetők a kezelések különböző kozmetikai eljárásokkal is.

A lézeres eljárás során a nagy energiasűrűségű lézeres besugárzást elnyelik a szőrszál sötét pigmentjei, és az itt keletkező hőenergia szétroncsolja a szőrtüszőket, melyek nem termelnek több szőrszálat, legalábbis jó hosszú ideig inaktívak maradnak.

Az IPL villanófény előnye, hogy a lézerrel ellentétben minden szőrszíntípuson használható, míg a lézer fehér bőrön lévő fekete szőrszálakon válik be igazán.

Míg a lézer egy meghatározott hullámhosszon bocsát ki fényt, az IPL nagy energiasűrűségű lökésekben - villanásokban - leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. A széles spektrumú, fehér fénytartományból csak azt a hullámhossz tartományt használjuk, mely az alkalmazott kezelés szempontjából szükséges.

Végleges szőrtelenítés az intim tájékon

Míg a lábon viszonylag egyszerű az eljárás, addig a bikinivonalon és beljebb már nehezebb a terep. A végleges szőrtelenítés nem kellemes, végezzék akármivel, hiszen kiégeti a szőrtüszőt, azonban az intim terület lágy részein kifejezetten fájdalmas lehet.

Megkérdeztük Harangvölgyi Annát, a Harangvölgyi Anti Aging Központ vezetőjét, hogy mit gondol a kérdésről.
- Az intim terület végleges szőrtelenítése nem lehetetlen, de nem is egyszerű feladat, és számolni kell azzal, hogy a légy részeken a hatékonysága kisebb, mint a rendes bőrfelületen, valamint, hogy nem éppen kellemes élmény. A szőrszálak inkább ritkulnak és lassabban nőnek, mint hogy teljesen eltűnnének, nem árulunk zsákbamacskát annak, aki erre vállalkozik. Mindenképpen szükséges állandó fenntartó kezelés. Az intim területekre az Epil Jet gyógynövényes szőrtelenítést szoktuk ajánlani, ami szintén megritkítja a szőrt.

Mennyibe kerül?

Sajnos pontos árat nagyon nehéz mondani, mert a legtöbb kozmetikai szalonban kezelésenként kell fizetni, és egyénenként nagyon különböző, hogy hány alkalom elegendő. Van, akinek hat kezelés után eltűnnek a szőrszálai, de előfordulhat, hogy csak tíz után leszel elégedett az eredménnyel. A lézeres kezelés általában alkalmanként  6000 forint körül alakul, az IPL villanófényes szőrtelenítés pedig 10 ezer forint általában. Szinte minden szalonban van kedvezmény, illetve egyes kezelések ingyen vannak, kérdezz rá mindenképpen.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A több kezelés azért szükséges, mert az egyes szőrszálak különböző növekedési fázisban vannak, és meg kell várni, amíg mindegyik a felszínre kerül, és akkor elpusztítani őket.

Jó, ha tudod, hogy bár végleges néven fut, egy idő után, évekkel később, ismétlésre lehet szükség, mert kialakulhatnak új szőrtüszők, illetve aktiválódhatnak a korábban kiiktatottak.

Te belevágnál a végleges szőrtelenítésbe?

Ezt is szeretjük