Intim fazon: házi módszerek a sima, puha bőrért

Hiába múlt el a nyár, a szőrtelenítéstől sajnos nem menekülünk, de megkönnyítheted a dolgot.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Hiába van vége a nyárnak, sajnos a szőrtelenítéstől nem szabadulhatunk, hiszen a teljes simaság ma már kötelező, csak nagyon kevesen vonják ki magukat a rutin alól - és jól is van ez így, a szőrtelen test, a sima bőr puhasága semmi mással nem pótolható.

Míg a láb  és a hónalj lecsupaszításához elég előkapni a borotvát, addig az intim területek szőrtelenítése bizony a legtöbb nőnek nagyobb fejtörést okoz.

Piros foltok, viszketés, szúrós borosta

A puha, szexi bőr csodálatos, de sajnos nem tart sokáig. A szőrtelenítés mikéntjétől függően akár már másnap megőrjíthet a viszketés, és a piros foltok sem nyújtják a legszebb látványt. Ha mindezeket szeretnéd elkerülni, egy picit több időt érdemes áldozni az intim területek szőrmentesítésére.

Néhány apróság, ami sokat számít

A fenti problémák nagy részét az okozza, hogy a bőr nincs megfelelően előkészítve, és a kinövő szőrszálaknak túl nagy - persze relatíve nagy - utat kell megtenniük a felszínig. Hogy ezt elkerüld, rendszeresen radírozd le a bőröd.

Erre nem elég a tusfürdő meg egy szivacs - vagy vásárolj szemcsés bőrradírt, vagy készítsd el magad némi cukor és olaj, illetve tusfürdő keverékéből. Ha gyantázni fogsz, akkor közvetlenül előtte ne használj olajat a bőrre.

Mindig tiszta eszközöket használj, és cseréld őket gyakran, mert egy régi borotva pengéje olyan betegségek melegágya lehet, amiket senkinek nem kívánnál. Az intim területekre használj külön borotvát, és miután befejezted a szőrtelenítést, fertőtlenítsd le a pengét.

Nem minden borotva alkalmas arra, hogy az érzékeny bőrön használd. Érdemes jó minőségű, kerekített fejűt választani, ami nem tépi fel a bőrt, és biztonságosan használható.

Borotva vagy gyanta?

Örök kérdés, és mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. A borotválás pillanatok alatt megvan, és egyáltalán nem kellemetlen, viszont az eredmény sem tartós, a növekvő szőrszálak okozta viszketésről már nem is beszélve. A gyanta pepecselős és fájdalmas lehet, de hosszabban tart. Mindenki tudja, hogy neki melyik vált be igazán, de néhány trükk segíthet abban, hogy a bőr sima és puha legyen, és az is maradjon.

Ha borotválsz

A borotvahab apróságnak tűnhet, de igenis számít, hogy tusfürdővel könnyíted meg a borotva útját, vagy kifejezetten erre a feladatra kifejlesztett kozmetikummal. A hab jobban eloszlik, és simább felületet biztosít, melyen jobban csúszik a borotva.

Ne a zuhanyzás végén, illetve fürdés után borotválkozz, mert a meleg víz hatására kicsit megduzzad a bőr, és ha visszahúzódik, akkor akár már órákkal a szőrtelenítés után érezheted a szőrszálakat.

Miután szárazra törölted a bőrt, arctonikkal kend át, ez összehúzza a pórusokat. Ne felejts el hidratálni, de a gyulladáscsökkentő hatású aloe vera-zselék is remekül beválhatnak.

Ha gyantázol

Ha rendszeresen a gyantázol, akkor még fontosabb a bőrradírozás, mert ha túl vastag a felhám, akkor könnyen befordulnak a szőrszálak, gyulladást okozva ezzel. Az intim területen a legjobb, ha hideg gyantát használsz, mert veszélyes lehet a hagyományos változat.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ügyelj arra, hogy száraz legyen a bőrfelület, hogy megtapadhasson a gyanta. Mindig a növekedési iránynak megfelelően ragaszd fel, majd hirtelen mozdulattal tépd le. A felesleges gyantát növényi olajjal töröld le, sokkal jobbak, mint az előre csomagolt lapocskák.

Ha nem vagy szívbajos, akkor hideg vízzel nyugtasd a bőrt, bár abban a pillanatban nem a legkellemesebb, de leviszi a bőrpírt, és hamarabb elmúlik az égető érzés is.

Ezt is szeretjük