A legszexibb intim fazonok - Így lesz sima és puha a bőr

Télen se feledkezz meg a kényes területek rendben tartásáról és ápolásáról.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nyáron mindenki naponta nyúl a borotva után, hiszen a strandon nem illő a bozont, de tegye mindenki a szívére a kezét: ugye, hogy a hidegben már nem olyan gyakori az intim szőrtelenítés? Ami egyébként teljesen érthető, mert eddig sajnos még nem találtak fel olyan módszert, aminek ne lett volna valami hátulütője.

Pedig párkapcsolatban nem ildomos hűvös időben sem elhanyagolni a fazonigazítást, és a személyes higiéné miatt sem mindegy, hogy mi a helyzet odalent. Télen azonban van idő arra, hogy kísérletezz az új módszerekkel.

Mit válassz?

A borotva és a gyantáztatás tűnik kézenfekvőnek, de ilyenkor érdemes belevágni a végleges szőrtelenítésbe is, hiszen nap nem érheti a bőrt az eljárás ideje alatt, mert érzékennyé válik, és be is foltosodhat, ha napozol utána. Többféle végleges szőrtelenítő krém van forgalomban, van, amelyik keleti hátteret kapott, van, amelyiknek tudományosat, de érdemes utánuk olvasni a fórumokon, valószínűleg az ígért csodás hatás elmarad.

Ha hosszabb távú megoldást szeretnél, válaszd a cukorgyantát, mely kíméletesebb a sima változatnál, és kevésbé fájdalmas is. Ez persze nem azt jelenti, hogy kellemes lenne. Elvileg így négy hétig is sima marad a bőr, de ez egyéntől függ, akinek gyorsan nő a haja és a szőre, az járhat kéthetente. Problémát nemcsak az eljárás kellemetlensége okozhat, hanem a begyulladó szőrtüszők is, ezért érdemes testradírt használni kétszer egy héten az intim területen is. Néhány kozmetikus javasolja a szőrnövekedés-gátló krém használatát, más azt mondja, hogy éppen hogy rosszat tesz, mert könnyebben befordulnak a szálak.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Borotváláskor úgy kerülhetőek el a gyulladt piros foltok, ha szó szerint szőrmentén mozgatod a borotvát, de így meg nem lesz teljesen sima az eredmény. Érdemes nagyobb összeget áldozni egy jó női borotvára, és nem a pasidét használni, a borotvafejet pedig gyakran cserélni, fertőtleníteni használat előtt, valamint a bőrt ilyenkor is leradírozni előtte. Utána mindenképpen szükséges hidratálni, az aloé vera zselé tökéletes lehet gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Az úgynevezett végleges szőrtelenítéssel évekre megszabadulhatsz  szőrszálaktól, korábban már írtunk róla, olvasd el az eljárás lényegét és a kozmetius véleményét.

És milyen legyen?

A szőrtelen intim terület egyrészt kényelmes, másrészt pedig a csábítás fontos eszköze lehet. Természetesen a legtöbb férfit nem zavar egy kis borosta, ha élete párjának épp nem volt ideje rá, de azért örülnek a simaságnak. Az általuk legkedveltebb fazon, ha mutatóban marad egy kis csík, így nem túl kislányos, máshol pedig nincs zavaró tényező. Ezután jön a teljes csupaszság a népszerűségi listán. A trimmeléspártiak is azt mondják, hogy a legintimebb részeken, a szeméremajkak környékén nincs helye a szőrnek.

Ezt is szeretjük