A ruhadarab, amit az 57 éves modell szerint egy nőnek sem szabadna viselni - Hasznos öltözködési tanácsokkal szolgált

Korabeli, ötven feletti nőknek ad öltözködési tanácsokat a gyönyörű, stílusos modell.

Inger Moss öltözködési tanácsai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az évek múlásával mindenki ízlése változik, az viszont egyáltalán nem igaz, hogy bizonyos kor felett le kellene mondani a különleges, divatos vagy éppen színes darabokról. A nőiesség és a stílusosság ugyanis egyáltalán nem függ attól, hogy valaki hány éves. Ezt bizonyítja az 57 éves Inger Moss, Lottie Moss édesanyja is.

A gyönyörű modell régóta dolgozik a divatiparban, és a mai napig folyamatosan érkeznek hozzá az újabb és újabb felkérések különböző fotózásokhoz. Ráadásul nemcsak szépségével és magabiztosságával, hanem szettjeivel is leveszi a lábáról az embereket. Stílusával a korabeli nőknek is szeretne önbizalmat, inspirációt nyújtani: a Who What Wear oldalának leghasznosabb öltözködései tanácsait árulta el.

A darab, ami mindenkinek tilos

Inger Moss a szabad, kreatív és egyedi öltözködés híve, azonban úgy gondolja, van egy darab, amit négyéves kor felett egyetlen nőnek sem szabadna felvennie az utcára. Ez nem más, mint a leggings. Úgy véli, síeléshez vagy edzéshez lehet, hogy tökéletes, de alapvetően nem is kezelhető önálló, teljes ruhaként, és szerinte senkinek sem áll jól az alakján. Bár igyekszik nem ítélkezni, és úgy tartja, mindenki azt visel, amit szeretne, ha egyvalamit ki lehetne iktatni a nők gardróbjából, az részéről egyértelműen a cicanadrág lenne.

Mennyiség helyett minőség

A tudatos vásárlás és a fast fashion visszaszorítása a környezetvédelem szempontjából is igen fontos lenne, ám a modell más miatt is ezt tanácsolja. Elárulta, hogy az évek múlása során számos tapasztalatot szerzett, teste is sokat változott, ezért ma már a mennyiség helyett a minőségre helyezi a hangsúlyt. Úgy véli, ötven felett még lényegesebb az, hogy jól mutasson valami az alakján, kényelmes legyen, és magabiztosnak érezze magát benne. Emellett pedig azt is hangsúlyozta, hogy senkinek sem szabadna nyomást éreznie amiatt, hogy mi az éppen aktuális divat. Mindenkinek azt tanácsolja: attól, hogy éppen trendi, még ne vegyen meg olyat, ami nem passzol hozzá.

A tartás és a személyiség a ruháknál is fontosabb

Inger Moss szerint a ruháknál sokkal fontosabb az ember személyisége és tartása. Ő például nagyon magas, ezért tinédzserkorában kissé esetlenül járt, ám édesapja tanácsára igyekezett odafigyelni arra, hogy kihúzza magát, egyenesen sétáljon. Ez az apró változtatás teljesen megváltoztatta az egész kisugárzását, megnövelte magabiztosságát, így másoknak is azt javasolja, dolgozzanak a testtartásukon, mert látható eredményt érhetnek el.

Ne ragadj bele a szokásokba!

Bizonyos generációk jóval több szabályt tartanak be az öltözködés kapcsán, ő például sokáig nem viselt sötétkéket feketével, ám úgy véli, ezeket bátran el lehet felejteni. Inger Moss elárulta, a legszívesebben állandóan skinny farmert és pulcsit hordana, de igyekszik egy kicsit izgalmasabban, kalandosabban megválogatni a ruháit, ezt a kísérletezést pedig mindenkinek előszeretettel ajánlja.

Légy büszke önmagadra és a korodra!

A modell szerint Cate Blanchett az a nő, aki sosem képes mellényúlni, ha az öltözködésről van szó, ő pedig igazi csodálója a hasonló, ötven körüli vagy feletti stílusos, magabiztos nőknek. Szerinte sokan azt hiszik, hogy 45 éves koruk után szinte láthatatlanná válnak, de ma már mindenki szeme előtt ott vannak a színésznőhöz hasonló példaképeket. Ők megmutatják, hogy az önbizalommal és azzal, hogy büszkén vállalják, szeretik a korukat, a legjobbat hozhatják ki magukból. Inger Moss úgy véli, egyáltalán nem szükséges azt erőltetni, hogy valaki jóval fiatalabbnak tűnjön annál, mint amennyi, inkább fel kell vállalni és megszeretni önmagukat.

A világ leggyönyörűbb 60 feletti modelljei

A hatodik ikszen túli nők gyönyörű képeikkel azt üzenik, hogy a szépség és a nőiesség egyáltalán nem kortól függ. Imádják a külsejüket, büszkén mutatják meg a ráncaikat és ősz hajukat, hiszen tudják, hogy attól, hogy az évek egy kicsit nyomot hagytak rajtuk, még szépek és vonzók. A következő képeken szereplő nők tényleg bizonyítják, hogy a kor csak egy szám.

A világ legszebb 60 év feletti modelljei: fiatalokat megszégyenítő képeken pózolnak

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük