Azt hittük, 30 éves, de közel 60, és elképesztő stílusa van: a nőiesség nem kor kérdése

Divatos, csinos szettjeivel mindenkit inspirálni szeretne a blogger. Az biztos, hogy van mit tanulni tőle.

shauna roberts cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Sajnos sokan úgy gondolják, bizonyos kor felett egyes ruhadarabokat szinte tilos viselni, és olyanok is bőven akadnak, akik a színes, modern vagy éppen extra divatos szettektől félnek az idő múlásával annak ellenére, hogy korábban rajongtak értük.

Az igazság azonban az, hogy a stílus nem kor kérdése, és egyáltalán nem szabadna tartani attól, hogy mit szólnak mások, ha valaki ötven felett is csinos, sikkes és kissé figyelemfelkeltőbb darabokat hord. Ezt üzeni a Chic Over 50 blog vezetője, az 59 éves Shauna Robertson is, aki fotóival és öltözködésével minden nőt inspirálni szeretne.

59 éves és stílusosabb, mint sok fiatal

A hölgyet első ránézésre szinte harmincnak tippelnénk, pedig valójában már majdnem hatvan. Elképesztően fiatalos külsejéhez pedig nemcsak gyönyörű arca és alakja, hanem hihetetlenül erős kisugárzása, magabiztossága és öltözködése is hozzájárul. Nagyon jól érzi magát a bőrében, és képeivel azt szeretné elérni, hogy minél több nő érezzen hasonlóan, méghozzá ötven felett is.

Blogjában elárulta, hogy úgy látta, ötven felett sokan tanácstalanok a frizurájukat, a sminkjüket és az öltözködésüket illetően, ezért is indította el oldalát. Nekik szeretne segíteni, hasznos tippeket adni, és megmutatni, hogy a nőiesség, a divat és a stílus egyáltalán nem attól függ, hogy valaki hány éves.  

Ötven feletti nőknek ad tippeket öltözködésével

Shauna imádja a divatos, csinos szetteket, de a kényelem sem utolsó szempont számára. A színeket és a mintákat ügyesen, merészen, mégis ízlésesen párosítja, sosem esik túlzásba, a hatás viszont így sem marad el: szettjeire mindenki felfigyel az utcán, pedig egyáltalán nem kihívóak. Az évek múlásával egyre csak magabiztosabbnak érzi magát, ehhez pedig ruhái is hozzájárultak. Azt reméli, fotóival másokat is arra biztathat, hogy ötven felett se féljenek öltözködni. Tippjeivel pedig szuper inspirációt nyújt másoknak - nem véletlenül követik több mint 90 ezren az Instagramon.

Szereti a farmeros szetteket, ezekből a nadrágokból pedig legszívesebben magas derekú változatokat visel, hogy egyébként is nádszálvékony alakja még karcsúbbnak tűnjön. A farmer és az ing kombinációja laza, nőies és fiatalos is egyben.

Gyakran szavaz nőies, nem túl testhez álló egészruhákra, melyeket övvel tesz még előnyösebbé. Szettjeit a legtöbbször napszemüveggel és színes kendőkkel dobja fel.

A színek harmóniájára mindig ügyel: egy harsány nadrághoz halvány felsőt és kiegészítőket visel. Így sikkes, figyelemfelkeltő, mégis ízléses lesz az összhatás.

A fekete-fehér kombináció igazi ütős, határozottságot és erőt sugalló párosítás, főleg akkor, ha egy hasonló feliratos pólót választasz mellé. Ötven felett sem kell félni az üzenetekkel ellátott felsőktől, sőt a mintáktól sem, hiszen egyrészt megfiatalítanak, másrészt pedig, ha jól érzed magad egy ilyen összeállításban, az megduplázza az önbizalmadat, és felerősíti a kisugárzásodat.

Egy egyszerű fekete overall szinte mindenkinek jól áll, ezért is viseli Shauna is előszeretettel. Csinos, elegáns, egy színes övvel és táskával kiegészítve pedig vidám és különleges hatást kelt.

A blogger mindenkinek szuper ötleteket ad az öltözködéshez, és megmutatja, hogy ötven felett is ugyanúgy lehet nőies és divatos valaki, mint a húszas-harmincas éveiben. Arra bátorítja a nőket, hogy ne féljenek kifejezni a stílusukat, ne ódzkodjanak a nekik tetsző darabok viselésétől, és érezzék jól magukat a bőrükben a koruktól függetlenül.

Modellek, akik ötven felett robbantak be a szakmába

Számos olyan inspiráló férfi és nő van a divatszakmában, aki fiatalabb korában még nem gondolta, hogy ekkora fordulatot hoz majd a sors, és ötven felett kerül a kamerák, a fényképezőgépek kereszttüzébe. Ráadásul úgy, hogy szinte azonnal az egész világ rajongani kezd érte. A következő modelleknek a kor csupán egy szám: ősz hajjal, esetleges ráncokkal is lenyűgözőek.

Képek: Instagram.

Ezt is szeretjük