Melyik személyiségtípus vagy? Így lehet kiegyensúlyozott önbizalmad

Tudd meg, melyik elem határoz meg téged, és mi tesz jót neked! (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ugye, te is átélted már azt, hogy szeretnéd magad meglepni valamivel, de a kínálat rengetegében nem is tudod hirtelen, mit is válassz? Még elveszettebbnek érezheted magad, ha a csomagolás esztétikusságára sem tudsz támaszkodni, mert éppen a szolgáltatások, nevezetesen a testkezelések áradatából kell kiválasztanod a számodra legmegfelelőbbet.

Hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, összegyűjtöttünk pár információt, amely mentén eligazodhatsz, már ha nem áll messze tőled a holisztikus szemlélet, és hiszel az ősi kínai feng shui filozófiában, vagyis az ember és a természet összhangjában.

Te melyik feng shui elemhez tartozol?

Születésed időpontjából egyértelműen meghatározható, hogy melyik elemhez tartozol. Nincs más dolgod, mint kikeresni a táblázatunkból, hogy melyik évben születtél, és az melyik elemhez tartozik. Ha januárban vagy február elején születtél, nézd meg, hogy abban az évben mikor volt a holdújév, mert a kínai kultúrában onnantól kezdődik az új esztendő. Ha a holdújév előtt születtél, akkor az előző év évszámánál keresd magad. Természetesen ez egy általános jellemzés, de így is kapsz egy támpontot, és eldöntheted, mennyire jellemző rád.

FA: A nyúlánk, egyenes tartású, izmos külső felfelé törekvő, alkotó, innovatív, az új dolgokra nyitott jellemmel társul, amely olykor hajlíthatatlan és merev személyiséggé is kinőheti magát.

TŰZ: Élénk bőrszínű, csontos, hosszúkás alkat féktelen energiával, örökös mozgás és tevékenység iránti vággyal, céltudatos magatartással fűszerezve, amely lobbanékony, szenvedélyes és rendkívül expresszív, olykor hisztérikus személyiséget von maga után.

FÖLD: Tagbaszakadt, izmos, robusztus megjelenés markáns arcélekkel, kemény, határozott mozgással, józan ésszel, megbízhatósággal, gyakorlatias hozzáállással párosítva, amely higgadt, lelkiismeretes, alapos és becsületes személyiséget takar.

FÉM: Világos arcú, szögletes, kidolgozott testfelépítés és bátor, merész, de körültekintő és előrelátó jellem, amely ugyanakkor befelé forduló, bezárkózó személyiséggel párosul.

VÍZ: Telt, gömbölyded, ránctalan, puha bőrű külső kalandszerető, érzékeny, közlékeny jellemmel, amely rugalmas, könnyen alkalmazkodó, egyszerre visszahúzódó és viharos természetet takar.

Nincs meg a belső harmóniád, melyik elem hiányzik?

Személyiségünk meghatározó eleme mellett más elemek is hatással vannak ránk, mely elemek egyensúlya adja jó közérzetünket. Előfordul azonban, hogy ez az egyensúly felborul, és bizonyos elemek hatása gyengül, aminek eredményeként kibillenünk belső harmóniánkból.

FA hiánya: képzelgés, bizonytalan jövőszemlélet, zavartság jellemez, olykor düh és agresszivitás kerít hatalmába.

TŰZ hiánya: elveszted lelkesedésedet, érzéketlenné és könyörtelenné válsz.

FÖLD hiánya: kétségek gyötörnek, elégedetlen vagy, elvesztetted önbizalmadat, rögeszméssé váltál.

FÉM hiánya: zárkózottak, fásult leszel, befelé fordulsz.

VÍZ hiánya: félelem, káosz és pesszimista életszemlélet kerít hatalmába.

Hogyan erősítsd a meggyengült elemeket?

FA: kék és zöld színekkel, valamint levendula, kamilla-, grépfrút- és mentaillattal vedd körül magad.

TŰZ: piros és lila színekkel, valamint gyömbér, ciprus és ilang-ilang-illattal vedd körül magad.

FÖLD: barna, sárga és bézs színekkel, valamint kókusz-, citromfű- és narancsillattal vedd körül magad.

FÉM: fehér és fémes színekkel, valamint teafa-, muskotályzsálya- és édesköményillattal vedd körül magad.

VÍZ: kék és fekete színekkel, valamint kókusz-, tömjén- és gyömbérillattal vedd körül magad.

Hol találod meg az aktuális lelkiállapotodnak megfelelő testkezelést?

Ha már nagy valamelyik elem vagy elemek hiánya, és ott tartasz, hogy megérdemelsz egy kis kényeztetést, akkor nincs más dolgod, mint a Balaton déli partjára, Zamárdiba látogatni, és a Hotel Wellamarin****Superior wellnessrészlegének recepcióján az 5 ELEMENTS feng shui egyensúlyteremtő masszázsra bejelentkezni.

Fontos tudnod, hogy a masszázs során a TrueDelightTM Nature & Progress minősítésű, 100%-os organikus alapanyagból készített termékeit használják, így ha ezt a masszázst választod, testi-lelki egyensúlyod visszaszerzése mellett környezetedért is teszel.

Ezt is szeretjük