Így lesz kétszer olyan tartós az új harisnya: pofonegyszerű módszert mutatunk!
Ezzel a trükkel pénzt spórolhatsz meg magadnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A harisnya nem a legkényelmesebb viseletek közé tartozik, mégis sokan mindennap hordják, hiszen hozzátartozik a munkahelyi öltözékükhöz.

Sajnos ezek a ruhadarabok - főként, ha egészen vékonyak - igen sérülékenyek, ám van egy nagyon egyszerű trükk arra, hogyan teheted őket tartósabbá. Máris megtudhatod!

Ezt tedd vele a vétel után!

Mielőtt felvennéd az újonnan beszerzett darabot, érdemes kimosnod: nemcsak higiéniai okokból, hanem azért is, hogy minél tovább hordhasd. Engedj a mosdókagylóba vizet, tégy bele két evőkanál folyékony keményítőt, majd óvatos mozdulatokkal haladj a harisnyán végig. Ezzel a módszerrel megerősítheted a szálakat, így a ruhadarab sokkal tovább bírja majd.

Így mosd a továbbiakban!

Hogy megőrizze a formáját, a későbbiekben is bánj vele kíméletesen. Ha mosógépben tisztítod, tedd mosóhálóba, és legfeljebb 30 fokra állítsd a programot. Amennyiben a kézzel való mosást választod, hideg vagy legfeljebb langyos vízzel végezd a műveletet.

Amikor a mosással végeztél, ne csavard ki, legfeljebb óvatosan nyomkodd meg kicsit a harisnyát. Végül akaszd fel, vagy egy törölközőt is tehetsz alá, és úgy hagyhatod megszáradni.

Ha felfutott

A felfutott harisnya látványa bosszantó, ám erre is alkalmazhatsz egy praktikát. Miután kimostad és megszáradt, tedd bele egy műanyag zacskóba, és mehet a fagyasztóba estére. A hideg hatására az anyag összehúzódik, így a sérülés is kisebb lesz, mire másnap reggel felvennéd.

Milyen melltartót válassz?

Nemcsak a melleid méretét, hanem a formájukat is figyelembe kell venned, ha melltartót vásárolsz. Tudd meg, hogy melyik fazont érdemes választanod!

Ezt is szeretjük