Nem fut fel a harisnya, ha a hűtőbe teszed: 3 trükk, amitől tartós marad

Alig ismert, mégis extra hatásos trükkök ahhoz, hogy hosszú életű legyen a harisnyád.

harisnya cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A tél egyik szükséges, de szexi és csinos kiegészítői a harisnyák. Nemcsak melegítenek egy nőies szoknyás szettben, de egyes darabok még vonzóbbá teszik a megjelenésedet, sőt, néhány akár a lábadat is képes optikailag karcsúsítani.

A baj csak az, hogy igen kényesek, és nagyon óvatosan kell velük bánni ahhoz, hogy ne menjenek gyorsan tönkre. Gyakran előfordul, hogy már belebújás közben kiszakadnak, aminél alig van bosszantóbb ruhagond indulás előtt. Kivéve talán az, amikor napközben veszed észre, hogy felfutott a szála. Vannak azonban olyan egyszerű trükkök, melyek megelőzik a harisnyakatasztrófát, és hosszú életűvé teszik a kiegészítőt.

Ezért tedd a hűtőbe a harisnyádat

Denise Caldwell, a sztárok egyik kedvenc stylistja a Daily Mailnek mesélte el jól bevált trükkjét, ami megelőzi, hogy hamar tönkremenjen a harisnya. Ez pedig nem más, mint az, hogy fagyasztóba kell tenni egy kis időre, méghozzá nem is akárhogyan. Először nedvesítsd be egy picit, aztán rakd egy összezárható zacskóba, majd helyezd a hűtőbe egy éjszakára az első viselés előtt a csábos darabot.

harisnya 3

Denise szerint a hideg megerősíti az anyagot, és megakadályozza, hogy hamar kilyukadjon. Amikor újra meleg levegőre kerül a harisnya, a szerkezete újrarendeződik, erősebben kapcsolódnak majd egymáshoz a szálak. Ennek köszönhetően nem alakulnak ki gyengébb, vékonyabb részek, így kevesebb lesz az esély arra, hogy felfut majd. Sőt, ez a kis kezelés még a színét is segít sokáig megőrizni. Ráadásul nem kell megismételned minden viselés előtt, bőven elég az első alkalommal megcsinálnod a hűtős trükköt ahhoz, hogy sokszor felvehesd a kedvencedet.

Hintőpor és keményítő

Akkor is tehetsz a harisnyád épségéért, ha már rég túl vagy az első alkalmon, amikor belebújtál. A sokadik felvétel után is bevetheted azt a trükköt, hogy behintőporozod a lábadat, mielőtt felvennéd. Így ugyanis csökkentheted a súrlódást, és megakadályozhatod, hogy hozzátapadjon a bőrödhöz, és elszakadjon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

De az is hatásos megoldás, ha felhúzod a kezedre, és óvatosan befújod egy kis keményítőspray-vel, mielőtt elindulnál. Így stabilabbá és erősebbé teszed az anyagot, és jócskán csökkentheted annak az esélyét, hogy elmozdulnak a szálak, vagy valahol elvékonyodik a harisnya. Ha viszont nincs otthon ilyened, vagy nem akarod beszerezni, hajlakkal is hasonló hatást érhetsz el. De vigyázz, ne a legerősebbet használd, nehogy összeragadjon az anyag!

Az említett trükkökön kívül érdemes még mosás közben is óvnod a harisnyádat: alacsony hőfokon tisztítsd, válassz egy rövidebb programot, méghozzá, ha lehet, centrifugázás nélkül, hogy megvédd az anyagot a károsodástól. Ha pedig hosszú körmeid vannak, az is jó ötlet, ha kesztyűbe bújsz, mielőtt felhúznád a csinos kiegészítőt.

Ezt is szeretjük