Videós segítség otthoni hajvágáshoz: szabályos és rendezett lesz így a frizurád
Egy gyors igazítást otthon, fodrász nélkül is könnyedén elvégezhetsz. Videón mutatjuk, hogyan csináld.

hajvagas cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus veszélye miatt a legtöbb fodrászat bezárt, és egyébként is mindenkinek az most a legbiztonságosabb, ha otthon marad. Ezért a tincseid miatt nem érdemes kimozdulnod akkor sem, ha találsz még nyitva tartó szalonokat.

Persze most egyáltalán nem az a legfontosabb, hogy tökéletes legyen a frizurád - főleg, ha home office-ban dolgozol -, de ha úgy érzed, nagyon szükséged lenne egy kis vágásra, ezt nyugodtan megcsinálhatod saját magad is.

Így vágd le a hajadat otthon egyszerűen

A nagy átalakulásokkal és az új fazonokkal mindenképp várd meg, míg újra biztonságosan mehetsz fodrászhoz, azonban a hajvégeket bátran felfrissítheted otthon is. Ha alapvetően sem tépett, hanem egyenes a frizurád, akkor csak egy ollóra, három hajgumira és pár percre lesz ehhez szükséged. Mutatunk egy módszert, amellyel egyszerűen, rövid idő alatt megszabadulhatsz a töredezett, seprűs vagy elvékonyodott hajvégektől. A szöveget egyáltalán nem szükséges, hogy értsd: elég, ha megnézed a felvételt, és elolvasod a lenti, részletes leírást.

Először is fontos, hogy ne nedvesen vágd a hajadat, szárítás után ugyanis picit összeugorhat, és rövidebb lehet, mint ahogyan tervezted. Készíts elő három hajgumit és egy ollót, aztán bele is kezdhetsz. Fésüld át alaposan a tincseidet, majd fogd össze egy laza copfba a tarkódhoz közel. Igazgasd el a szálakat, ahogy a videón látod, majd köss még egy hajgumit középre, egyet pedig a végektől olyan távolságra, ahány centitől meg szeretnél szabadulni. Első nekifutásra ez lehetőleg 1-3 centinél ne legyen több. Ha rövidebb a frizurád, két hajgumi is elég lehet. Ha ezzel megvagy, vágd le a copf végét, majd bontsd ki, és rázd meg picit a hajadat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Utána jöhet a második igazítás. Ehhez válaszd ketté a hajadat, és a két tincset kösd össze lazán az állad alatt, majd itt is vágd egyenesre a végeket. Utána bontsd ki az egészet, és már kész is vagy. Ha úgy érzed, még tökéletesítenél rajta, húzd két oldalra a hajad, hogy le tudd csípni ollóval az esetlegesen kilógó szálakat.

A módszert nemcsak a videó készítője alkalmazza rendszeresen, de a kommentelők közül is sokan kipróbálták, és igen meg voltak vele elégedve. A mostani időszakban nagy segítség lehet mindenkinek, aki úgy érzi, egy gyors frissítésre van szüksége a frizurájának. A nagyobb vágásokat viszont ajánlott inkább fodrászra bízni.

A legerősebb hajnövesztő gyógynövények

A vitaminok szedése mellett remekül beválik, ha bizonyos növények főzetét használod a fejbőrödre és a hajadra. Ezek serkentik a vérkeringést, táplálják a fejbőrt, csökkentik a hajhullást, de még a szálak növekedését is elősegítik. A következő, egyszerű csodaszerek rendszeres használatával néhány hét alatt látni fogod a változást: dús és hosszú lesz a hajkoronád.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük