10 másodperces teszt, amivel kiderítheted, egészséges-e a hajad
Elmondjuk, mire van szüksége, ha nem
A többségnél van probléma.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeretnéd megtudni, mennyire örvend jó egészségnek a hajad, és mire van esetleg szüksége ahhoz, hogy újra ragyogó legyen? Egy egyszerű, házilag másodpercek alatt elvégezhető teszttel gyorsan kideríthetsz mindent!

Vízpróba

Hajmosás és hajszárítás után fogj egy poharat, és tölts bele nagyjából három deciliter tiszta, langyos csapvizet, majd márts bele egy fürt hajat. Mit látsz?

Ha a hajad lebeg a víz tetején, akkor jó hírünk van: egészséges és hidratált. Nincs más teendőd, mint az eddigi szokásaidnak megfelelően ápolni és vágatni.

Azonban ha a hajszálaid gyorsan lesüllyednek, kókadoznak a vízben, az rossz jel, mely arra utal, hogy a hajad a kelleténél porózusabb. Ez onnan derül ki, hogy a folyadék képes beszivárogni a külső rétegen, a kutikulán keresztül. Ilyenkor a hajad gyorsan töredezik, és hamar elveszíti a színét, hiszen a festékekből származó pigmentek is képesek távozni a kutikula sérülésein keresztül.

A problémára megoldást jelenthet, ha legalább heti rendszerességgel pakolással hidratálod a fürtjeidet, melyben az amino- és zsírsavak a legfontosabbak. Ugyancsak ne feledkezz el a balzsam rendszeres használatáról. Ilyen módon elérheted, hogy a hajad fokozatosan helyreállítsa külső rétegét, és puhább, simább, ragyogóbb legyen.

Vizsgáld meg, hogyan törik a hajad

Ha megnézel egy tincset, apró villákat, csomókat, faágszerű képződményeket vagy valami mást látsz? Elmondjuk, melyik mire utal, és milyen ápolást igényel!

Ezt is szeretjük