Megtekerte a haját, feltűzte, és másnap ezt látta a tükörben

Elképesztő!

Egyáltalán nem számított rá, hogy ez a látvány fogadja majd!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kivételesen szerencsés az, akinek sohasem lapul le, veszíti el a tartását a haja, a többségnek tennie kell a dús hatás érdekében. Nem minden módszer tartalmaz azonban vegyszereket vagy hőformázást! Mutatunk egy nagyon egyszerű hullámosító, tartást adó trükköt, amivel minimális erőfeszítéssel dúsíthatod a hajadat!

A Pinterest és az Instagram szépséggurui folyamatosan újabb és újabb ötletekkel állnak elő, hogyan is lehetne természetesen, egyszerű módszerekkel elérni a tökéletes loknikat. Van, aki újságpapírt csavar a hajába, más lufikkal vagy buborékfóliával próbálkozik, azonban mind közül a legegyszerűbbnek a szimplán felgöngyölt konty tűnik.

Miért jó kontyban aludni?

A hőformázás titokban nagyon sokat árthat a hajadnak, főleg akkor, ha azt rendszeresen festeted. Éppen ezért igen komoly előnye az ilyen éjszakai hajformázó trükköknek, hogy nem kell erős hőnek kitenned a hajadat.

Egy másik pozitívum, hogy nem kell semmit sem a hajadra kenned, ugyanis a legtöbb vegyszer - például hajhabok és hajlakkok - eleinte segítenek a hajformázásában, később azonban vastag réteget képeznek a szálakon, ezzel is fokozva a megereszkedett, lelapuló hatást.

Ahhoz azonban, hogy konttyal formázd a hajadat éjszaka, semmi másra nincs szükséged, mint hajgumira és esetleg néhány csatra, valamint olyan éjszakai hőmérsékletre, ahol nem fázol meg nedves hajjal. 

Hogyan csinálj alvós kontyot?

A módszer nyáron különösen egyszerűen alkalmazható, hiszen kissé vizesnek kell lennie hozzá a hajadnak. Nedvesítsd meg a fürtjeidet lefekvés előtt, majd tekerd fel őket kicsi, csiga alakú kontyokba. Ha rövidebb a hajad, akár kettő vagy több kontyocskát is készíthetsz, ezekből ráadásul kisebb, sűrűbb hullámok lesznek, mint ha egy nagy kontyot készítenél, ami inkább a lágy loknik kialakításához ideális.

A kontyokat puha anyagból készült hajgumival vagy levágott harisnyával kösd fel, ne szilikonos hajgumival, ez ugyanis egy éjszaka alatt nagyon élesen megtörheti a hajadat. Amikor összefésülöd a hajadat a kontyok készítéséhez, mindig figyelj arra, hogy felfele igazítsd őket, így jobb tartást kap a hajad. Ha csak lehet, a kontyok a fejed teteje felé legyenek, ne a tarkódon vagy nagyon oldalt! Így részben kényelmesebb aludni, részben jobb tartást kap a hajad.

Nézd meg videóban, hogyan készül egy megtűzős alvós konty, és milyen eredményre számíthatsz!

Más hajtöveket emelő módszerek

Ha a kontyokat kiengeded reggel, azonnal lágy hullámaid és nagyszerű tartású hajad lesz, ám ha ezzel nem éred be, tupírozással további tömeget adhatsz a hajadnak, sőt, azzal is, ha este hajszárításkor alulról felfelé fújod a levegőt. Emellett egy jó frizura is nagyon sokat segít. Nézd meg, milyen szuper fazonok közül válogathatsz, ha szeretnéd kétszer annyinak mutatni a hajadat! 

Ezt is szeretjük