Hajápolás felsőfokon

Veled is megtörtént már, hogy egy magazinból kinéztél egy frizurát, megmutattad a fodrászának, aztán amikor elkészült, valahogy mégsem úgy állt?

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ha más a hajszíned, más a hajminőséged - vastagabb szálú, vagy éppen vékonyabb, túl sűrű, avagy túl ritka - nehéz a divatlapokban látható fotó mását elkészíteni.

De fel a fejjel, mert igazából nincs olyan nő – kivéve a reklámokban feltűnő modelleket –, aki elégedett lenne a hajával! Pedig megfelelő hajápolással bármilyen hajproblémát kézben lehet tartani!

Azt mindenki tudja, mit nem akar: zsíros, korpás, színtelen, fénytelen, ápolatlan, töredezett hajat. Ezzel még a férfiak is egyetértenek. Mit tegyél hát, ha zsíros, száraz, túl vékony szálú a hajad?

Védett tincsek

Zsíros a hajad? Akkor általában naponta mosod. A 22-es csapdája éppen ez, hiszen fejbőröd naponta újratermeli a faggyút, ami védőréteget képez minden egyes hajszálunkon. A faggyútúltermelés viszont zsírossá teszi a hajat.

Sovány vigasz, hogy így kevésbé veszélyeztetik hajadat a szabad gyökök, a kemikáliák, a környezetünkből származó szennyeződések, no és nem utolsósorban a káros UV-sugárzás.

Ezek után nagy kérdés, hogyan ápold hajad?

Semmi okod, hogy ne moss naponta, de kizárólag gyengéden ápoló samponnal! Ha a fejbőrt és a hajhagymákat nem irritálod, nem fokozódik a faggyútermelés. A speciálisan zsíros hajra készített samponok általában kevesebb mosóadalékot tartalmaznak, mint a normál samponok.

Az olyan növényi hatóanyagok pedig, mint a rozmaring vagy a borsmenta, megakadályozhatják a zsírosodást.

Jó tudnod! Gyógyiszapos kúrával is normalizálhatod fejbőröd faggyútermelését. Kéthetente ütemezd be!

Extra Tipp: használj hajdúsító hajhabot! Így megakadályozhatod, hogy hajszálaid egymáshoz tapadjanak.

Hűvös szárítás

Száraz a hajad? Balzsamozd rendszeresen! Ilyenkor a fejbőr a zsíros hajjal ellentétben túl kevés faggyút termel, ezért nincs, ami védje. A hajas bőrfelszín így állandóan irritált: sok esetben hámlik, pikkelyesedik, piros és viszket. A haj csak nehezen kezelhető és lassabban is nő.

Hogyan ápold?

Használj száraz, esetleg festett hajra ajánlott sampont! Ezek általában növényi olajokat tartalmaznak - például aloe verát, avokádót. Ezek a teljes értékű mosóadalékok folyadékmegkötő tulajdonságúak, a hajhagymákat erősítő pantenolt vagy lecitint tartalmaznak. Fontos, hogy hajmosás után mindig használj balzsamot, lehetőleg búzacsíra-kivonatot tartalmazót! Ezután könnyebb kifésülni a hajat, ami fényes és selymes lesz.
A búzacsíra sok E-vitamint tartalmaz, ami megköti a folyadékot, hidratál, s megszünteti a viszkető érzést is. Használd kéthetente!

Extra Tipp: a forró levegővel történő szárítás, főnözés tovább szárítja a hajat. Ha nem akarod, hogy hajad a szabad levegőn száradjon meg, a lehető leghűvösebb hőmérsékletre állítsd be a hajszárítódat, és amilyen távolról csak tudod – legalább harminc centiméter –, úgy használd!

Ha túl vékony szálú a hajad, kizárólag gyengéden ápoló sampont lenne szabad használnod. A „vékonydongájú” hajjal az a probléma, hogyha sok is van belőle, akkor is csak feleannyinak tűnik, mint az erős szálú. Tulajdonképpen ez a realitás, feleolyan vékony. Vagyis kevésbé ellenálló és kevésbé érzékeny az ápolásra. Gyorsan és könnyen töredezik, a forró levegő és a hajkefe is tönkreteszi, ezért felülete állandóan szálkás.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hogyan ápold?

A lehető legkímélőbb sampont válaszd! Az egyszerre túl sok hatóanyag „sokkolja” a hajszálakat. A dauer ugyan dús hatásúvá varázsolhatja, de csak nehezebb lesz vele bánni.
Dúsabb hatást ígérnek a mályvakivonatot és a zabfehérjét, búzafehérjét tartalmazó készítmények. A kovasavas hajápolók is erősítik a hajszálakat.

Extra Tipp: dúsabbnak tűnik a hajad akkor is, ha frizurádat alulról vagy a fejedet lehajtva, vagyis a legfelső réteget csak a legvégén szárítod. A frizura tartásáról pedig a hajhabok gondoskodnak.

Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin júliusi számát. Ízelítő a tartalomból:

Legyünk lehengerlők!
Elvált szülők és gyerekeik...
Válóperek buktatói
Érzékelési zavarok
A hosszú élet génje
A rendetlenséghez való jog
Hiányos higiéné – otthon
Az agyvérzés felismerése életmentő lehet
Az életmód és a férfiasság

Olvass bele a legfrissebb szám tartalmába:
Ideál Magazin 2007. július »

Ezt is szeretjük