Vagány és stílusos hajfonási technikák: az unalmasnak mondott hosszú haj is feldobható velük

Közeleg a fesztiválszezon, ezekkel az egyszerű hajfonási technikákkal pedig napokon át a topon lehet a frizurád.

GettyImages-953513870 (1)
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hajfonástól sokan tartózkodnak, mivel nem a legegyszerűbb hajformázási mód. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb fonatokra lehet lelni az interneten, amik esküvőre vagy fesztiválra is tökéletes megjelenést biztosíthatnak. 

A hajfonat praktikus és esztétikus megoldás, ha nincs energiád hajat mosni, de vagány és látványos megjelenésre vágysz. A TikTok szerencsére tömve van egyszerű hajfonási módszerekkel, amiket gyerekjáték követni - most ezekből mutatunk párat.

Vagány és stílusos hajfonási technikák

Nyári oldalfonat

Az oldalfonás tökéletes tengerparti hűsöléshez, utazáshoz vagy akár esküvőre is. Praktikus, mivel összefogja a hosszú hajat, de sokkal extrább, mint egy sima lófarok. Keretet ad az arcnak, és gatyába rázza a reggeli kócosságot.

@taybeckerbeauty Thanks for the awesome braid idea, @cameronkaleel ! #hairstylist #hairhack #hairtutorial #beautyhack #braid #easyhairstyle2020 #summerhair #longhair ♬ Intentions (Instrumental Version) [Originally Performed by Justin Bieber & Quavo] - Elliot Van Coup

Kendős fonás

Ha van otthon egy szép színű, mintájú kendőd, de nem tudod, hogyan kösd meg, vagy mihez kezdj vele, akkor itt a remek alkalom! Az elkészítése rendkívül egyszerű, és a sima fonatot feldobja, ha a sálat is hozzáfogod a tincsekhez.

@annececilius want a part 2? #headscarves #hairtutorials #braidstutorial #headscarftutorial #summerhairstyle #summerhairideas ♬ Can't Take My Eyes Off You - Joytastic Sarah

"Buborékfonat"

A kétezres évekre az úgynevezett buborékfonat is visszajött a divatba. Lehet lófarokban készíteni, vagy copfként, de parkettafonás-szerűen is elkészítheted, ahogy a videón látni. Kislányos és természetes hatást kölcsönöz, ne sminkelj hozzá túl erősen, és mindig ugyanolyan színű és méretű hajgumikat használj.

@cuhhhloeee Episode 20 | LOVE this look😤 its giving rave #beauty #grwm #beautytok #tutorial #hairstyle #hair #mydolcemoment #bubblebraids #bubblebraidtutorial #frenchbubblebraids #frenchbubblebraidtutorial #frenchbubblebraidhairstyles #hairtok #hairstylesforlonghair ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame

"Koronafonat"

Ez a fonási módszer nem a leggyorsabb, viszont annál előkelőbb! A koronafonat nevéből adódóan elegáns és kifinomult hatást kelt. Akinek dús haja van, nyári nagy melegben praktikus viseletnek fogja tartani, hiszen nem melegíti a nyakat.

@hairbych_rity Braided crown!! #apostolichair #apostolichairstyles #longhairstyles #hairtutorial #hairvideos #hairtutorials #hairvideos ♬ Time of the Season - The Zombies

A cikk az ajánló után folytatódik

Egyszerű fonat rövid hajhoz

Ha rövidebb bobfrizurád van, vagy épp lenő a frufrud, és zavar, hogy a szemedbe lóg, ez az egyszerű fonat segíthet a mindennapokban. Elkészítése borzasztóan egyszerű, miközben aranyos kinézetet kölcsönöz.

@hairby_chrissy 🤩 Short hairstyle ideas 🤩 @laurabeverlin #hairby_chrissy #shorthairstyles #hairstyle #habitsalon #habithairx #shorthair ♬ Forever - Justin Bieber

Csavart fonat

Szintén a rövidebb fazonokhoz jó alternatíva a csavart fonat. Megcsinálhatod mindkét oldalt, kettő vagy akár négy tincsen is.

@alyssarayelee 5 minute hairstyle!! #hairtutorial #hairstyles #shorthairstyles ♬ Like I Can - Sam Smith

 "Babafonatok"

Szintén a kilencvenes-kétezres évek hangulatát idézik ezek a hajban véletlenszerűen elhelyezett vékony babafonatok. Egyszerű, mégis sokat dob majd lógó fürtjeiden!

@breannacohoonhair baby braids ✨ #SyncYourMiO #cameraroll #tothesalon #hairtok #hairstyle #hairtutorial #hairinspo ♬ Get Into It (Yuh) - Doja Cat

További dúsító fonatokért kattints tovább!

Az ilyen fazonok amellett, hogy nagyon nőiesek, optikailag dúsítanak is, így bárki kinézetét egy csapásra megváltoztatják.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük