Göndörödj!
Ismét divatba jöttek a göndör fürtök. Próbáld ki Te is, hiszen már nem a nyolcvanas évekből ismert pulikutyát kell hordanod, hanem szexi, férfivadító hullámokat viselhetsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A göndör, hullámos haj igazán trendi. A hullámos, bodros haj tökéletes kifejezője lehet a nőiességednek. Ha akarod szexis, játékos, de kislányos is lehet, ártatlanságot, naivitást tükrözhet, ha épp ahhoz van kedved. Plusz érv a hullámok mellett az, hogy a göndör-hullámos haj kelti a legdúsabb hatást.

Próbáld ki otthon, hogyan áll a göndör haj. Tekerd hajcsavaróra vagy használj hajsütő vasat. Ha csak nagy hullámokat szeretnél, akkor vastag csavarót válassz. Ha pedig sok kis göndör fürtöt, akkor egészen vékony csavarókat alkalmazz.

Mosd meg a hajad, töröld meg. Vigyél fel göndörítő habot a tincsekre, és csavard a csavarókra még nedves állapotban. Közepes fokozaton szárítsd meg őket, majd óvatosan szedd ki a csavarókat. Ha hajsütővasat használsz, akkor előtte szárítsd meg, és ne tegyél rá hajformázót!

A göndör tincseket egy kis nedvességgel bármikor felfrissítheted. Egyszerűen vizezd be a kezed és nyomkodd meg a hajad. Ha tetszik a göndör haj véglegesítheted. Ma már szerencsére elfelejtheted a fejedre varázsolt pulikutyát.

Sokféle hajcsavaró, göndörítő készítmény áll rendelkezésedre, illetve fodrászodéra. Sőt, ma már otthoni használatra készült dauervizet is vásárolhatsz, de a tartós hullám megalkotását inkább bízd fodrászra.

Jó, ha tudod:

A dauer átalakítja a hajszálak szerkezetét. Minél erősebb a haj, annál nehezebben göndörödik. A festés és tartós hullám együttes alkalmazása teljesen tönkreteheti a hajat. Inkább csak az egyiket válaszd. De a két beavatkozás között mindenképpen legalább 3 hétnek kell eltelnie!

A tartós hullám nem lesz szép magától. Ha szereted a megmosom és már indulok is technikát, jól gondold meg a hullámos hajat, ugyanis minden esetben be kell szárítani. A dauerolás kémiai beavatkozás, ami roncsolja a haj szerkezetét. Utána még inkább oda kell figyelni a haj ápolására.

Hetente minimum egyszer alkalmazz igénybevett hajra való pakolást. Ennek hatását fokozhatod, ha egy meleg törölközőt tekersz a hajadra és legalább fél órán keresztül rajtahagyod.

Ha babát vársz, inkább ne daueroltass! Amúgy is kevésbé lesz tartós ebben az időszakban. Ha zsíros a hajad, akkor viszont kifejezetten jót tehet neki egy hullámosítás. A gödör fürtök nem minden ruhához illenek. Jó, ha a játékosság az öltözködésben is megjelenik. Persze nem kell átesni a ló túloldalára.

Ezt is szeretjük