Frufruigazítás házilag, videóval: többféle fazonra mutatunk technikát

Ha egy picit rövidebbre akarod vágni otthon a frufrudat, a következő videók segítségével biztosan menni fog.

frufru vagasa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagyobb frizuraátalakításokba tényleg csak akkor érdemes belekezdeni otthon, ha van tapasztalatod a hajvágás terén. Azonban a kisebb igazításokat nyugodtan megoldhatod egyedül is, ha úgy érzed, nem tudsz már velük tovább várni.

Nagyon bosszantó tud lenni, ha a frufrud állandóan a szemedbe lóg, és folyton el kell tűrnöd vagy tűznöd, hogy ne zavarjon a teendőkben. Ebben az esetben jó ötlet lehet egy picit lecsípni a végéből, de persze ezt sem mindegy, hogy csinálod: a következő videók segítenek abban, hogyan formázd a tincseket. Ha ezeket követed, nem fogod elrontani a hajadat. Különböző fazonokra mutatunk szuper technikákat.

Így igazítsd a dús, egyenes frufrut otthon

Ha dús, egyenes a frufrud, és már jóval hosszabbra nőtt, mint szeretted volna, akkor válaszd le a hajad többi részétől, majd fogd össze az ujjaiddal. Rendezd el a szálakat, csavard picit meg a végüket, aztán egy határozott mozdulattal nyisszants le belőle egy kicsit kevesebbet, mint amennyitől valójában meg szeretnél szabadulni. Ezután engedd el a frufrudat, fésüld olyanra, ahogy hordani szoktad, és így igazítsd tovább az ollóval óvatosan, apró mozdulatokkal egészen addig, amíg elégedett nem leszel vele. Fontos, hogy semmiképp se vizesen kezdj bele az alakításba, a szárítás után ugyanis összeugorhatnak a szálak, és rövidebb lehet a haj, mint amilyet szerettél volna.

Ritkított, szálakban leomló frufru

Ha ritkított frufrud van, szintén először válaszd le a többi tincstől, ezeket kösd hátra, vagy tűrd a füled mögé. Fésüld át alaposan a szálakat, és fogd a két ujjad közé azt a részt, amit egyenlő hosszúságúra szeretnél vágni. Ha megvagy, jöhet az olló, de ne határozott mozdulattal szabadulj meg a végektől, hanem kisebb vágásokkal csipkedj le a végükből. Figyelj arra, hogy ne legyen túl rövid, ezért időközönként engedd le a homlokodra, és ha már csak pár milliméternyitől szeretnél megszabadulni, így igazítsd tovább. Ha ez megvan, hasonló technikával igazítsd hozzá az oldalsó tincseket is - amennyiben fokozatosra van formázva a frizurád.

A cikk az ajánló után folytatódik

Oldalra húzott fazon

Az oldalra húzott fazonok esetén is egy leválasztással, majd egy alapos fésüléssel kezdj. Ezután a felső szálakat tűzd el, és az alsó réteget igazítsd először. Fogd a két ujjad közé átlósan, úgy húzd kicsit az ellenkező irányba, majd csípj le a végükből egy kicsit kevesebbet, mint amennyit tervezel. Utána csináld ezt meg a következő réteggel is, aztán engedd le az egész frufrut, és így vágd formára. Ha a vágyott hossz már megvan, csipkedő mozdulatokkal igazítsd tovább.

A divatos curtain-frufru

Akkor is megigazíthatod otthon a frizurádat, ha az év egyik legdivatosabb változatát, a középen rövidebb, oldalirányba fokozatosan hosszabb, tincsekben leomló curtain-frufrut viseled. Válaszd le, kösd hátra a hajadat, majd először a középső, legrövidebb résszel kezdj. Fogd két ujjad közé, és tépő, csipkedő mozdulatokkal vágd rövidebbre olló segítségével. Utána vedd ketté, és hasonló mozdulatokkal formázd fokozatosabbá. Ha ez megvan, a szélső tincsekből is vágj le így egy picit, majd igazítsd meg a szálakat, és ha látnál egy kis egyenlőtlenséget, tökéletesítsd apró vágásokkal az eredményt.

A legjobb frufruk a különböző arcformákhoz

A fejforma és a homlok magassága határozza meg leginkább azt, hogy jól áll-e majd az a bizonyos vágás, vagy nem. Egyes fazonok ugyanis nyújtják az arcot, míg mások összenyomják vagy épp finomítják a vonásokat. Képeken mutatjuk, milyen frufru számodra a legtökéletesebb: szögletes, ovális, kerek és szív formákhoz is adunk ötleteket.

Ezt is szeretjük