4 durva frizurabaki
Ne csak a sminkedre és az öltözködésre figyelj! Ismerd meg a legcikibb frizurabakikat, és kerüld el őket, hogy mindig tökéletes legyen a megjelenésed!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg stílushibát véthetsz, legyen szó öltözködésről, sminkről vagy akár a hajról. Ahogyan divat- és sminkbakikat is el lehet követni, úgy bizony frizuravétségeket is.

A hajviselet, a sörény ápoltsága ráadásul rengeteget elárul tulajdonosáról, így aztán nem árt odafigyelni a részletekre. Ismerd meg azokat a hibákat, melyek tesznek arról, hogy a jó frizurából boglya legyen.

Ha zsíros

A legrosszabb, ha nem mosol hajat, amikor reggel úgy ítéled, hogy ez még belefér. Ne feledd, hogy órák múlva kilép a még elviselhető kategóriából, és nagyon zsíros lesz.

Tehát a reggeli állapot nem azt tükrözni, ahogy délután kinéznek majd fürtjeid. Arról nem is beszélve, hogy a zsíros haj nem éppen a legjobb illatú. Inkább előbb mosd meg a hajad, mint később. A zsíros haj a lepattogzott körömlakkal van egy kategóriában, és legyen bármilyen divatosan levágva, nem számítanak a nőies fürtök.

Ha nincs rá időd, hogy megmosd a hajad, akkor fogd össze. Egy-két magazin ajánlja a száraz sampon használatát, de valószínűleg annak kikefélése a hajból hosszabb időt vesz igénybe, mint maga a mosás. Rövid hajnál ne kockáztass, inkább mosd meg.

Színkavalkád

Biztosan te is láttál már hosszú hajú lányokat, akiknél éles határt képez két hajszín. No, nem a lenövés, hanem az, hogy az illető inkább árnyalatot váltott. Ha meguntad a hajszínedet, akkor kérd fodrász segítségét, aki egységesíti a régi és az új hajszínt. Enélkül egy idő után megjelenik a választóvonal, ahol a régi és az új szín találkozik. A fodrász ezt el tudja tüntetni, így ne otthon kísérletezz.

A lenövés más tészta. Ha gyorsan nő a hajad, akkor nincs mit tenni, mint kivárni a hat hetet. Segíthet, ha az eredeti hajszínedhez legközelebb eső árnyalatot választod. Ennél gyakrabban nem is szabad festetni, mert tönkreteszi a hajszálakat, és a fejbőrnek sem kellemes, ha túl gyakran találkozik agresszív kemikáliákkal.

Arra azonban nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen túl nagy lenövés, mert nem éppen szép látvány. Különösen igaz ez, ha szőkéből festett valaki feketére, a lenövés így hajritkulásnak tűnhet.

Ha nem akarsz túl gyakran látogatást tenni a fodrásznál, akkor válaszd a melírozást, amin nem látszik olyan fokig a lenövés.

Ha nem jársz fodrászhoz

A haj nem magától lesz szép. Bizony legalább háromhavonta érdemes egészségügyi vágást kérni a fodrászodtól, így megszabadulhatsz a sprőd hajvégektől, és felfrissítheted a frizurádat. A jó fodrász úgy vág hajat, hogy ennél gyakrabban nincs szükség visszamenni, a hajad megtartja a formáját. Ha az ellenkezőjét tapasztalod, akkor keress másik szakembert.

A legrosszabb, amit tehetsz, ha hanyagolod a kérdést. És ez nem csak a rövid, de a hosszú hajra is vonatkozik. Tévhit ugyanis, hogy a hosszú frizurákon nem látszik, mikor járt utoljára a gazdájuk olló közelében. A haj ilyenkor könnyen lelapul, elveszti a tartását és formáját. Így akkor is érdemes három-négy havonta felkeresni a fodrászt, ha egyébként nem törik a hajszálak vége.

Ha nem a jó időpontban mész

Fontos események előtt az ember mindent megtesz, hogy jól nézzen ki. Azonban, ahogy a kozmetikust sem szabad egy régen várt parti előtt felkeresni, úgy jó, ha az új frizuraötlettel is vársz a szintén fontos második randevúig. Ha ugyanis nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, nem érzed majd jól magad.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

PromócióIlyenkor válaszd az alapos hajszálkényeztetést, hogy a frizurád csillogó legyen, és szárítsd be a már jól bevált módon. Így nem tévedhetsz, és magabiztos leszel.

Ha kontyot fésültetsz, különösen esküvőre, akkor ne mondj le a próbáról. Legyen inkább egyszerű, ne bodorítsd túl a helyzetet, és határozottan utasítsd el a csillámspray-t, 2009-ben már messze nem divat, még akkor sem, ha néhány híresség fodrásza elengedhetetlennek tartja az Operabálba.

OLVASD EL EZT IS!

hajszarito lead
  • hajápolás
  • hajdúsítás

Dús sörényt akarsz?

Ezt is szeretjük