A francia nők kedvenc átmeneti dzsekije nagyon nőies - Minden szettjüket sikkessé teszi a divatos darab

Az elegáns, nőies buklédzseki mindenkinek szuper választás. Érdemes inspirálódni a francia nők csinos összeállításaiból.

kabat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A francia nők öltözködéséből mindig van mit tanulni. Stílusukat szinte a fél világ figyeli, és mindenki elismerően nyilatkozik szettjeikről. És bár ez nem azt jelenti, hogy Párizsban mindig csak divatikonokkal találkozhat az ember, az biztos, hogy nagyon sok sikkes nőt látni az utcákon, akiknek öltözködéséből érdemes ihletet meríteni.

Általában a sokoldalú alapdarabokra szavaznak, és ezeket egészítik ki egy-egy, az aktuális trendeknek megfelelő ruhával. Idén tavasszal például egy olyan kabát a kedvencük, ami nemcsak hogy nagyon sikkes most, de az is biztos, hogy soha nem fog kimenni a divatból.

A francia nők kedvenc átmeneti dzsekije

A buklékabátot a francia divattervező, Coco Chanel alkotta meg, és tette sikkessé az ’50-es években - és azóta nem lehet vele mellényúlni. Persze voltak olyan időszakok, amikor kissé háttérbe szorult, de a divatház ikonikus részévé vált darab mindig is nagyon csinos választás volt. Most pedig ismét extra trendi.

Nagy előnye, hogy még a legegyszerűbb összeállításokat is remekül feldobja, és az is, hogy rendkívül nőies. Az egyszerűbb darabok kedvelői választhatják az örök fekete vagy a fehér változatot, melyeket általában elegáns arany vagy ezüst gombok dobnak fel, de idén a színes, például rózsaszín, kék, sárga vagy zöld, valamint a kockás és tyúklábmintás kabátkák is hódítanak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha szeretnéd karcsúsítani az alakodat, akkor érdemes rövidebb, derékig érőt választani belőlük, de hosszabb, fenékig érő változatokban is kaphatóak.

Magas derekú farmerral, szoknyákkal és egészruhákkal egyaránt jól mutatnak, ráadásul a csupa fekete vagy sima farmeros-fehér pólós szetteket is azonnal sikkesebbé teszik.

Ha pedig ultraszexi, mégis elegáns hatást szeretnél elérni, válaszd őket szoknyás, rövidnadrágos vagy szoknyanadrágos szettben.

A francia nők kedvenc ruhái idén

Mutatjuk is, mik azok a ruhák, amik nem hiányozhatnak a francia nők szekrényéből ebben az évben.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük