Ettől ragyogó a francia nők bőre: egy szakértő elárulta a titkot

A francia paradoxonként ismert elmélet úgy tűnik, a bőrápolásra is igaz lehet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A francia nőkről általában a divat vagy a stílus kapcsán írnak, hiszen már a középkorban is ők voltak az etalon. Írtak már könyvet karcsúságuk titkáról is, most pedig a bőrük kerül terítékre.

Pontosabban az, hogy mitől olyan tökéletes. Persze ez az általánosítás nem igaz, és ahogyan léteznek csapzott francia nők a sikkesek mellett, úgy valószínűleg nincs mindegyikőjüknek porcelánbőre.

Mitől szép a bőrük?

A francia paradoxon azt mutatja, hogy hiába esznek több zsíros ételt, vajat, zsíros húsokat, sajtot, mégsincs annyi szív- és érrendszeri megbetegedés náluk, mint Amerikában. Ennek oka az elmélet szerint a rendszeres, de mértékletes vörösborfogyasztás. A másik ok a kevesebb cukor- és szénhidrátfogyasztás lehet, de hát ez kevésbé kényelmesen hangzik az amerikaiak számára.

Maradva a vörösboros elmélet mellett, egy francia luxuskozmetikumokat gyártó cég szerint ebben rejlik a francia nők ránctalan bőrének titka. Ez a cég tett először a termékeibe szőlőmagból kivont polifenolokat. A vinoterápiás kezelések is azon alapulnak, hogy a vörösbor nagy mennyiségben tartalmazza ezeket az antioxidánsokat. Hasonlóak vannak egyébként a csokoládéban és a zöld teában is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A cég - Caudalle - a szőlő minden részét használja, a szőlőmagból nemcsak antioxidánsokat hasznosíthat a bőr, de az olajának jótékony hatásait is. Ez az olaj nemcsak hidratálja, de a kollagénrostokat is megerősíti, így feszesítve a bőrt. Az olajat legegyszerűbben úgy használhatod, ha egy-két cseppet az arckrémedbe keversz reggel és este.

Bertrand Thomas, a cég alapítója még a következőket mondta el a francia nők arcápolási szokásairól.

  • A francia nők nem bombázzák túl erős hatóanyagokkal a bőrt, melyek sok esetben inkább ártanak.
  • Könnyű arclemosót használnak az erős tisztítók helyett, még azok is, akiknek száraz a bőre.
  • Tonikot használnak kötelezően. Sokan elfeledkeznek róla, de egy finom, alkoholmentes tonik az egész bőrképen javíthat.
  • Otthon is ápolják a bőrüket, Thomas elmondása szerint hetente kétszer pakolást tesznek fel.
Ezt is szeretjük