Lefogyott, de gyűlölte magát - Az elveszett kilók nem biztos, hogy boldoggá tesznek

Kenzie nem képes arra, hogy kés alá feküdjön.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy kanadai színésznő és videoblogger, Kenzie Brenna most megmutatta, mit jelent igazán szeretni a saját testedet, és hogyan megy át egy nő nagymértékű fogyás után ezen a folyamaton. Kenzie ugyanis úgy döntött, nem fog kés alá feküdni a tökéletes alak érdekében. Képeit az önelfogadás jegyében posztolja az Instagramon.

A fogyás következményeként a bőre sajnos nagyon megereszkedett, mégis azt szeretné, ha mindenki szeretné magát, még így is. A lány nagyon őszintén mutatja meg a testének elfogadásával kapcsolatos fázisait. Egy korábbi posztjában például azt írja, még nem mondaná, hogy minden tekintetben szereti a testének ezt a részét, de már nem utálja. A folyamat viszont mára elért odáig, hogy kiírja, a testének minden része az övé, és nem akarja megváltoztatni. Ezek a mondatok pedig sok más nőnek is hatalmas bátorítást, erőt adnak, hogy ők is fogadják el önmagukat.

Kenzie posztjában arról ír, nemcsak azért nem fekszik kés alá, mert anyagilag nem tudná megtenni, hanem mert úgy érzi, ez is az ő része. A színésznőt egyébként már 115 ezren követik Instagramon, és mindenkinek azt üzeni, senkinek nem kell szégyenkeznie a saját teste miatt. Az, hogy nem pont úgy néz ki, ahogy a médiában mutatják, hogy ki kellene néznie, még nem azt jelenti, hogy nem szép.

 

This is apart of me I'm not changing. Not only do I not have the finances to chance this part of my body, I don't have the emotionality to change it. To actually undergo the surgery I've researched and phoned in about so many times, I can't do it. ❌ I don't blame others for going through it, it's just not something that I can do. I honestly don't even hate this part of me anymore, through #embracethesquish I have found more and more women who help me accept this part of myself. There's nothinggggg to be ashamed of. A body part that doesn't look like the body parts you've seen PLASTERED in the media, doesn't make it wrong. Yes it'll feel wrong to embrace. Yes it's counterintuitive to love yourself as is. Yes there will be moments where you're not fucking good at accepting yourself. And you'll truck through all of them, just like you have with the last x amount of years of yourself. When I get messages from my friends, people from my city, women from other countries, on different continents, within different cultures that tell me I help them love themselves a bit better, I end up loving myself a bit more in the process. GOOD ATTRACTS GOOD. If what you're doing right now DOESNT feel good, STOP. Start doing something that might be a little scary (but may be a little fun) and try something new. Chasing yourself in circles fuelled by dislike, hate, negativity will NOT equal out to a positive, well balanced, harmonious, loving, soothing, body, mind or soul. If could all just embrace the squish a little more maybe we wouldn't be as rigid to ourselves and to others. #selflovebootcamp #selfloveisthebestlove #beyourownhero #beautybeyondsize

Kenzie Brenna (@omgkenzieee) által közzétett fénykép,

Ezt is szeretjük