8 ikonikus szett a Fehér Ház first ladyjeitől: történelmet írt Jackie Kennedy és Hillary Clinton is

Ezek a nők nemcsak férjeik mellett, hanem önmagukban is átírták a történelmet - már az öltözködésükkel is.

First ladyk stílusa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Bár first ladynek lenni nem hivatalos tisztség, mégis nagyon fontos feladatkör. Még az amerikai elnök megítélésében is nagy szerepet játszik, hogy felesége hogyan bánik az emberekkel, mit tesz az ország érdekében, és sok esetben az öltözködése is kihatással lehet a politikára.

Erre jó példa a leköszönő elnök, Donald Trump felesége, aki már számos alkalommal került a figyelem középpontjába nem megfelelő ruhaválasztásai miatt. Melania Trump 2017-ben azzal verte ki a biztosítékot, hogy elegáns magas sarkúban látogatott meg egy hurrikán sújtotta települést, majd 2018-ban az amerikai–mexikói határon szétválasztott családok gyerekeinek táborát látogatta meg egy „Engem tényleg nem érdekel, téged?” feliratú kabátban.

First ladyk ikonikus szettjei

Melania Trump természetesen próbálta megmagyarázni minden divatbotlását, ám a közvélemény álláspontját nehéz megváltoztatni egy-egy közleménnyel. Szerencsére nem csak ilyen jellegű ikonikus divatpillanatot köszönhetünk a first ladyknek. Szép számmal akadtak olyanok is a Fehér Ház történetében, akik megváltoztatták az addigi szokásokat, és nők millióit inspirálták abban, hogy az öltözködéssel is kifejezhető az erő vagy éppen a szabad akarat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük