30 perces expressz fiatalító program
Ha elmúltál 30!
Ne gondold, hogy a feszes arcbőr és ránctalan nyak órákat követelne az életedből. Elég, ha fél órát szánsz rá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki fiatal, az szép. Ám a középkorú, avagy az idős is lehet az. A vonzó külső ugyanis nem kor kérdése! Függ az ápoltságtól és persze a lelki egyensúlytól is. Az előbbihez adunk tanácsokat, korhatártól függetlenül.


Azok, akik megfogadják tanácsainkat, és rendszeresen beépítik szépségápolási programjukba, bizton számíthatnak arra, hogy hosszútávon megőrizhetik vonzó külsejüket.

Arctorna

2 perc - Mivel a nyak környékén látszik meg legelőször az ember kora, itt több ápolásra lenne szükség: az arcot és a testet ugyanis mindenki krémezi, ezt a területet viszont gyakran kifelejtjük. Hogy feszes maradjon a bőröd, az egyik mutatóujjadra harapj rá finoman! Nyelvedet told erősen az ujjadnak, és közben nyomd előre az állat is! Ezt a mozdulatot 15-ször ismételd!

3 perc - A szarkalábak elleni arc-aerobik lényege, hogy mindkét mutató- és gyűrűsujjaddal gyengéden nyomod-fogod a halántékod! Közben próbáld meg összehúzni a szemöldököd - az ellenállás ellenére! Ismételd hússzor!

Szemkörnyékápolás

2 perc - A legérzékenyebb bőrfelület, amelynek ápolására óriási termékpalettáról válogathatsz. A hűsítő hatású zselék, a ránctalanító krémek közül a neked tetszőt a könnycsatornáktól a szem külső sarkáig bőségesen vidd fel, és hagyd - mint egy pakolást - két percig beszívódni!

 

Napi krémezés

3 perc - A nappali krém használata érett korban legalább olyan fontos, mint a fogmosás, ugyanis nedvességgel látja el a bőrt, és védi azt a környezet káros hatásaitól. Az átlagos nappali krémek 75%-ban hidratálnak, és 25%-ban tartalmaznak zsiradékot. Ha úgy érzed, a jelenlegi krémed nem megfelelő - például használat után is feszül a bőröd -, akkor válts terméket, avagy nappal is használj éjszakai krémet, ugyanis azok nagyobb arányban tartalmaznak zsiradékot!

Nyak- és dekoltázstekercselés

10 perc - Helyes tartás: a nagyi mindig mondta, hogy egyenesen a vállat, és magasan a fejet - és milyen igaza volt! Így eltüntethetők a nyaki redők.

Ápoló tekercselés: vastagon kend be állad alját, nyakadat, dekoltázsodat éjszakai krémmel, majd fedd be fóliával, azt pedig megmelegített törülközővel jól tekerd körbe, és tíz percig maradj így! Hetente egyszer alkalmazd a pakolást! Végezd el a fent említett nyaktornát.

Smink

10 perc - Felejtsd el a csatatéri romeltakarításhoz hasonlatos fedőfestékeket! Okosabb módszerrel is eltüntetheted a ráncokat, a szem körüli karikákat és az időskori foltokból adódó egyenetlenségeket: alapozódnál egy-két árnyalattal világosabb fehérítőkrémet vigyél fel a megszokott púderedre! Először a kontúroknál kend el, majd az egész arcfelületet egy szivacsdarabkával fesd egyenletes, egészséges színűre!

Szeretnél még fiatalító trükkökről és praktikákról olvasni? Ha igen, akkor kattints az InforMed oldalára!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük