Mikor kezdj el fényvédő krémet használni? Így előzd meg a ráncokat és pigmentfoltokat
A fényvédelem már kora tavasszal is fontos.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére már találkozunk az idei első tavaszi napsugarakkal, még akkor is, ha időnként hűvösebbre, borongósabbra fordul az idő. Ilyenkor mindenki boldogan sütkérezik, de nem szabad elfeledkezni egy nagyon fontos dologról.

Már az első tavaszi napsugarak is erősek, főleg a tejfehér, fényt régen látott bőrnek.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha már télen nem figyeltél rá, innentől vedd komolyan a fényvédelmet. Valamennyi napfényre szükség van a D-vitamin-termelés miatt, ugyanakkor a ráncokért is nagyban felelős.

Fényvédelem tavasszal

A ráncok, a sötét foltok kialakulása tökéletesen megelőzhető egy jó fényvédő krémmel, aminek használatát építsd be a napi bőrápolás rutinodba, és az sem baj, ha a sminktermékeid tartalmaznak fényvédőt, bár ezek hatása nem adódik össze, de nem árt a több réteg.

A krémek közt fizikai és kémiai fényvédőket különböztetünk meg, az előbbiben a fényvédő anyagok - cink-oxid, titán-oxid - nem szívódnak be a bőrbe, hanem megülnek rajta, és visszaverik a sugarakat, míg a kémiai védelemnél a bőr felső rétege beszippantja a krémet, az pedig elnyeli a káros sugarakat.

Az előbbinél kisebb az esély az allergiára, és a napérzékenység ellen is hatásos. A kémiai fényvédők viszont kényelmesebbek, mert nem képeznek réteget a bőrön. Mindenképpen olyan terméket válassz, ami illatmentes, és az UVA-, illetve UVB-sugarak ellen is véd. Az első napon töltött délutánokhoz elég lehet a 25-ös faktor, a későbbiekben érdemes magasabb védelmet nyújtót választani.

A tavaly nyáron vásárolt termékek még jók lehetnek, de nyárra már mindenképpen vegyél újat. A szolárium mint alapozás nagyon rossz ötlet, öregíti a bőrt, és nagyobb kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz. Ha rendszeresen hámlasztasz, akkor már kezdetben is válassz magas faktorszámot, 50-est például. Fényvédőt ne gyárts otthon, ez az a kozmetikum, ahol jó a profik szakértelmét kihasználni.

Ezt is szeretjük