Így szárítsd a hajad, hogy fényesebb legyen - 5 kevesek által ismert trükk a ragyogó tincsekért
Ezekkel a trükkökkel csillogóbbak lesznek a fürtjeid, mint valaha.

fenyes haj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A festés, a szárítás és a formázás erőteljesen roncsolhatják a hajszálakat, így azok elveszíthetik természetes fényüket. Azért, hogy ragyogásuk visszatérjen, és még szembetűnőbb legyen, nemcsak balzsamokat és pakolásokat érdemes bevetned, hanem néhány egyéb apró, mégis igen fontos trükköt is.

Többek között mosás és fésülés közben is tehetsz azért, hogy a tincseid még gyönyörűbbek és fényesebbek legyenek. A következő, kevesek által ismert módszereket bevetve olyan ragyogó lesz majd a hajad, mint eddig még soha.

Meleg és hideg levegő

Ha óvni szeretnéd a tincseidet, egyébként sem érdemes sokáig a legforróbb fokozaton szárítanod őket, de a csillogó fürtök elérése érdekében a legjobb, ha egy kevés hideg levegővel zárod a folyamatot. Ez segít lezárni a kutikulát, egyenletesebbé tenni a hajszálak felszínét, így erősíteni a ragyogásukat és a fényvisszaverő képességüket. 

hajszaritas

Szintén fontos, hogy ne feledkezz meg a fúvóka használatáról: ez segít abban, hogy rendezettebbek, fényesebbek legyenek a szálak, és kevésbé roncsolódjanak. Steven Picciano mesterfodrász azt is javasolja, hogy szárítás közben szétnyitott ujjaiddal fésüld és egyengesd a loboncodat, hogy kevesebb károsodás érje a tincseket.

Törölköző helyett

Hatalmas tévhit, hogy a törölközővel való szárítás kíméli a hajat. Ha ezzel dörzsölöd át, az könnyedén töredezetté, seprűssé és elektromossá teheti, de az sem jó, ha felcsavarod, és sokáig így hagyod a nedves loboncodat. A mesterfodrászok inkább azt tanácsolják, hogy durva anyagú törölköző helyett válassz egy puha pamutpólót, és óvatosan itasd fel vele a szálakról a nedvességet, majd maximum 10 percre tekerd a hajadra, aztán pedig szárítsd meg a fentebb említett módon. Így sokkal ragyogóbb és selymesebb lesz majd a végeredmény.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fésülés: nedvesen vagy szárazon?

Ha mosás után rögtön kefével szeretnéd kibogozni az összegubancolódott hajat, az a szálak roncsolódását, letörését eredményezheti, és a felületük is erősen sérül ilyenkor. Használj inkább ritka fogú fésűt, és csak akkor jöhet a sűrű sörtés változat, amikor már megszárítottad a hajad. Ezzel a módszerrel nemcsak egészségesebb, de puhább és fényesebb is lesz a hajkoronád.

A titkos hozzávaló

A kemény víz fénytelenné, élettelenné teszi a szálakat, azonban ezt a hatást egy kis szódabikarbónával könnyen csökkentheted. A mesterfodrász azt javasolja, hogy tegyél belőle egy teáskanálnyit a samponodhoz heti egy alkalommal. Ez a titkos hozzávaló nemcsak a vizet lágyítja, hanem megszabadít a korpától, és felerősíti a tincsek ragyogását. 

fenyes haj 2

Mit keress a flakonon?

Ha még csillogóbb hajra vágysz, válassz olyan sampont, ami hidrolizált keratint is tartalmaz. Ez az összetevő segít helyreállítani és egyenletessé tenni a szálak felszínét, ezáltal egészségesebbé, selymesebbé és ragyogóbbá is varázsolja őket. Szerencsére nemcsak a szakboltokban szerezhetsz be ilyet, hanem a drogériákban nézelődve is bőven találsz majd olyan termékeket, melyek tartalmazzák ezt a kis csodaszert.

Így használd a szódabikarbónát a szépségedért!

A szódabikarbóna nemcsak korpás, fénytelen haj ellen válik be. Gyors csodaszer akár bőrkeményedés és pattanások ellen is, ha a következőképp alkalmazod.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük