Elegáns, fekete alkalmi cipők körképe

Árakkal és lelőhelyekkel

Egy elegáns cipőre mindig szükséged lehet, nem csak különleges alkalmakkor. Nézd meg a legjobbakat!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Vannak olyan időtálló alapdarabok, melyek elengedhetetlenek egy nő ruhatárában, és hosszú életük titka a minőségen túl leginkább abban rejlik, hogy kívül állnak a divat gyorsan változó, hömpölygő folyamán. Pontosan ilyen a fekete magas sarkú cipő is, mely akkor is nélkülözhetetlen pillére az eleganciádnak, ha csak elenyésző alkalommal szoktad megcsillantani a tökéletesre polírozott, tip-top nőiességedet.

Ennek ellenére a fekete körömcipőben mindig jó barátra találsz, hiszen bármikor bevetheted, ha állásinterjúról vagy üzleti ebédről van szó, de a sarkosan kimódolt, kosztümös összeállítások mellett a rafináltabb koktélruhákkal párosítva sem okozhat csalódást.

Ám ne feledd, hogy a jó kihasználhatóság titka mindig az egyszerűségben rejlik, vagyis óvakodj az épp aktuális trendek stílusjegyeivel felcicomázott cipőkreációktól, ha nem kimondottan egy-két szezonra tervezel. Amennyiben a kiszemelt cipellődön mégis akad egy csat vagy valamiféle díszítőelem, azt tartsd szem előtt, hogy semmiképp se határozza meg túlzottan a lábbeli karakterét, tehát semleges és diszkrét legyen.

Mivel viselheted?

Bár a sima, fekete körömcipő eddig olyan klasszikus darabnak számított, melyhez csak akkor nyúlt a nő, ha tetőtől talpig kirittyentette magát, manapság vissza-visszatérni látszik a hétköznapi divatba is. Nem kell kimondottan különleges alkalmakra vadásznod ahhoz, hogy felvehesd az új, egyszerűségében is nagyszerű szerzeményed, hiszen könnyedén beültetheted bohémebb öltözékekbe is, sőt, akár egy extravagáns, trendi partiszereléssel is együtt tud élni.

Tökéletesen passzolhat leggings-es összeállításokhoz, vagy glam rock stílusban is viselheted, farmerral, bőrdzsekivel, esetleg férfiszabású blézerrel párosítva.

Idén tavasszal ismét divatosnak számít a drámai, fekete-fehér kombinációk letisztult eleganciája, amit bátran alkalmazhatsz a munkahelyi öltözékedben is, kiváltképp, ha konzervatívabb elvárásoknak kell megfelelned az irodai megjelenésedet illetően. Gyakori tévhitnek számít azonban, hogy fekete topánt csakis mély tónusú ruhákkal vagy éles kontraszttal bíró öltözékkel lehet viselni.

Épp úgy felveheted krémszínű, pasztelles vagy élénk árnyalatú holmikkal, ám ebben az esetben arra ügyelj, hogy a fekete szín máshol is megjelenjen a ruházatodon belül, egy fekete öv, táska vagy gyöngysor képében, illetve szintén jól mutat, ha a felsőddel egyezik meg a cipőd színe.

Magas sarkú körömcipők

Elegáns ruhához érdemes akkor is magas sarkú cipőt választanod, ha szimpla hétköznapokon általában a lapos talpú lábbeliket helyezed előtérbe.

Persze mindenekelőtt az a fontos, hogy járni tudj benne, és a viselése ne okozzon nálad bizonytalan testtartást. Ám, aki már túl van ezen, annak kimondottan előnyös, hiszen az alkalmi, nőies összeállítások eleganciája csakis a magas sarkú topánokkal együtt teljesedhet ki. Egy sarok nélküli balerinacipővel párosítva a legszebb ruhaköltemény is illúziórombolóvá válhat, mert más-más kategóriát képviselnek. Ugyanakkor a magasított cipők kiadják a lábak szép formáját, és amint hozzászoksz a sarkakhoz, máris könnyedebbé, légiesebbé válik a mozgásod, ezáltal sokkal nőiesebb lesz a kisugárzásod is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A Bon Prix weboldalán klasszikus, hegyes orrú körömcipőt rendelhetsz magadnak, 4999 forintért. A Deichmann fekete velúrcipellőjét diszkrét bőrberakások díszítik. Az ára 3990 forint. A H&M divatosan tompított orrú, lakk darabját 4400 forintért szerezheted be magadnak. Az Otto webáruházában enyhén platformos, kerekített orrú bőrcipőre bukkanhatsz, 13 985 forintért. Az Otto cipőkollekciója hegyes orrú, tűsarkú körömcipőt is tartogat számodra, amit 20 415 forintért vásárolhatsz meg.

Törpesarkú, elegáns cipők

Megeshet, hogy huzamosabb ideig képtelen vagy extra magas sarkakon egyensúlyozni, ezért egy hosszadalmas állófogadásra vagy egy rohangászós munkanapra ajánlottabb a törpesarkakat előnyben részesítened.

Ebben az esetben a vastagabb, háromszög alakú sarkak is enyhülést hozhatnak a fájós lábaknak, mert jobban alátámasztanak, és kiegyensúlyozzák a talpad helyzetét.

Ám azt is fontos tudnod, hogy az alacsony sarkú cipőkkel nem vehetsz fel akármit, vagyis jobban meghatározzák az öltözékedet, mint a magasabb sarkak. Estélyi ruhával csak abban az esetben viselhetők, ha egyébként is magas vagy, és a ruha földig érő, vagy legalább a lábfejed közepéig takar.

Szoknyás összeállítás esetében a szoknyád hossza semmiképp se érjen térd alá, mert az alacsony cipő miatt optikailag összenyomna, illetve szélesebbnek tüntetné fel a vádlidat. Arra is ügyelj, hogy az elegáns nadrágod ne libegjen boka felett, és ne legyen túlságosan bő szárú, mert a kis sarkak nem nyújtják meg a lábadat, így a bővebb nadrág csak még alacsonyabbnak láttatna.

A Deichmann kínálatában két hasonló kialakítású, de eltérő sarkú fekete cipőre lelhetsz: mindkettő hegyes orrú, és egy visszafogott fémcsat díszíti őket, de az enyhén magasabb sarkú fazon 9990 forintba kerül, míg a törpesarkú, velúr változat 5990 forintért lehet a tiéd. A Bon Prix háromszög sarkú körömcipőjére 4699 forintért tehetsz szert.

Szintén a Bon Prix oldalán kereshetsz rá a félig nyitott, apró sarkú topánkára, amit fehérben, szürkében és feketében is megrendelhetsz, 5999 forintért. A Vagabond háromszög sarkú, fényes körömcipője 18 990 forintért kapható. A Promod kígyómintás berakású velúrtopánkája pedig 10 190 forintért találhat gazdára.

Ezt is szeretjük