Fehér fogak, ragyogó mosoly
Ha azt mondjuk fogászat, akkor a legtöbb embert kirázza a hideg. Pedig az egészséges, fehér fogak alapjaiban változtathatják meg a külsődet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan nézik irigykedve a hírességek villogó mosolyát. Persze sokuknak szerencséje van, de vannak, akik a fogaikat is ugyanúgy megcsináltatták, mint teszem azt a mellüket. Rengeteg módszer áll rendelkezésre, ha szebb fogakat szeretnél.

Ruha a fognak

ha nem vagy megelégedve a fogaiddal, akkor felöltöztetheted őket. A ruha sokáig rajta marad. Ez a ruha pedig nem más, mint egy porcelán héj. Ez a modern fogászat leglátványosabb vívmánya. Bizony a legtöbb hírességek is porcelán héjjakkal teszi tökéletessé fogsorát és ragyogóvá mosolyát.

A porcelán héj a legjobb módszer a kisebb formai hibák, elszíneződések és esztétikai hibák elrejtésére az elülső fogakon. Tervezéssel kezdődik a beavatkozás, amikor a fogtechnikussal közösen kitalálják, hogy milyen színű, formájú legyen a héj, majd a fogorvos előkészíti a fogakat a héjak felhelyezésére. A porcelán héj felhelyezésének legnagyobb előnye az, hogy mindehhez nem kell az egész ép fogat lecsiszolni csak a látható fogfelszínt kell megmunkálni. Fogfehérítéssel és hagyományos technikákkal nem lehet elérni olyan csodálatos mosolyt, mint a porcelán héjak felragasztásával. Tehát ennél jobb módszer ma nem létezik.

Fehér tömések

Persze nem csak az elülső fogakat illeti meg a fehérség. Az amalgámról rengeteg rosszat hallani, így sok klinikán már nem is használják. Helyette esztétikus fehér tömőanyaggal töltik ki a lyukakat. A modern tömőanyagok fogtzománc keménységűek lesznek megszilárdulás után. A természetesség miatt pedig színezhető, így kialakítható a fog színével megegyező árnyalat.

A tömőanyag nemcsak a szuvas fog betömésére használható, hanem úgynevezett élpótlásra is. Ha letört, vagy csúnya valamelyik első fog, akkor azt élpótlással javítják ki. Ezt akkor lehet alkalmazni, amikor egy tömés már nem lenne elegendő, de koronát még nem szükséges készíteni.

Fogfehérítés

A fogak színe velünk született adottság. Az évek során azonban elszineződhetnek. Barnító-szürkítő hatású például a tea, kávé, dohányzás, vörösbor, valamint a véráramból származó anyagok, gyógyszerek, vérfestékek, fémsók. Idővel a fogzománc is vékonyodik, így a mélyebben található, sötétebb színű dentin erősebben áttűnik a zománcon.

Ha szeretnél fehér fogakat, akkor választhatod a professzionális otthoni vagy a rendelőben végzett fogfehérítést is.

A rendelőben

A rendelői fogfehérítéshez használt anyag az Opalescence Xtra, 38% hidrogén-peroxid tartalmú, nagyhatású fogfehérítő zselé, amit egy standard polimerizációs lámpával megvilágítanak, így érik el a legoptimálisabb eredményt. A zselé, más nagyhatású fehérítőkkel ellentétben, semleges Ph-értékű.

Akkor javasolják ennek a használatát, ha nem az összes fog, hanem csak egy-kettő színeződött el.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az Opalescence fogfehérítő rendszer alkalmas élő és gyökérkezelt fogak fehérítésére egyaránt, valamint veleszületett illetve gyógyszerek okozta sötét elszíneződések eltüntetésére is.
A beavatkozást természetesen konzultáció előzi meg. Itt fény derül az okokra, és a várható eredményt is tisztázzák.
A fehérítés nem érinti a fogpótlásokat és a töméseket, így ezek cseréje is indololt, különben az eredmény nem fehér lesz, hanem sakktáblaszerű.

A fogfehérítés előtt a fogkövet eltávolítják, és rögzítik az eredeti fogszínt.
Ha nem az összes fogat fehérítik, akkor felhelyezik a megfelelő eszközöket, hogy védelmet nyújtsanak a fog környezetének. Ha az egész fogsort fehérítik, akkor egy ínyvédő zselét tesznek fel.
A fehérítőt felviszik, majd megvilágítják körülbelül 10 percig. Ezt annyiszor ismétlik, ameddig nem érik el a megfelelő színárnyalatot.

Otthon

Szintén professzionális módszer, de otthon végezhető. A fogorvos először lenyomatot készít a fogakról, amelynek alapján a fogtechnikus egy, az alsó és a felső fogsorra külön-külön felhelyezhető, átlátszó, műanyag sínt készít. Az esti fogmosást követően, amit speciális fogkrémmel kell elvégezni, a sínbe kell behelyezni a zselés fogfehérítő pasztát, majd fogakra felhelyezve egész éjszaka viselni.

Te is szeretnél gyönyörű fogakat? Az Art Medic Klinikán szívesen segítenek.
Ezt is szeretjük