6 farmerviselési hiba, ami az egész megjelenést tönkreteszi - Rengetegen elkövetik őket

Ne kövesd el ezeket a farmerviselési hibákat, ha igazán csinos és előnyös összhatást szeretnél elérni.

farmer cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A farmer egy igazi örök darab, amiből mindenkinek ott rejtőzik a szekrényében legalább egy - de inkább több -, és ami szinte minden alakomhoz passzol a megfelelő cipővel, felsővel párosítva. Talán ezért is olyan meglepő, hogy bizony ezt is lehet rosszul hordani.

Néhány apró baki teljesen el tudja rontani a megjelenést, vagy akár szélesebbnek láttathatja az alakot, rövidebbnek a lábakat. Ha igazán csinos szeretnél lenni, a következő, gyakori farmerviselési hibákat ne kövesd el, hiszen tönkreteszik az összhatást.

Gyakori farmerviselési hibák

Nem megfelelő a nadrág hossza

A vásárlás során általában mindenki arra figyel a leginkább, hogy jól álljon az alakján a kiszemelt nadrág, és szépen formálja, kiemelje az idomait. Van viszont valami, amiről a legtöbben elfeledkeznek, pedig elrontja az összképet: ez nem más, mint a farmer hossza. A túl hosszú, egyenes szabású vagy skinny darabok ugyanis meggyűrődnek a bokánál, és vastagabbnak láttatják azt, sőt az alakot is összenyomják. 

Szaggatott, koptatott, díszített darabok

Egy farmer esetében is igaz, hogy az egyszerűbb gyakran jobb. A szaggatott, koptatott, díszített nadrágok gyakran olcsó hatást keltenek, ezért érdemes odafigyelni, hogy a viselt darab a felsoroltak közül kizárólag az egyik típusú legyen. Például a tépett farmerok újra divatosak, de kövekkel, mintákkal már nagyon csicsásak. Arra is fontos ügyelni, hogy ha egy nadrág mintás, például van egy színes, hosszanti csík az oldalán, akkor ne válassz hozzá túl extra, színes, motívumos felsőt.

Övvel felkötött nadrág

Ha nem passzol a farmer dereka, mindenki rögtön egy övhöz nyúl, ez viszont hatalmas hiba. Előnytelen, ha az öv alatt összegyűrődik a nadrág anyaga, és úgy néz ki, mintha ezzel kötötted volna fel magadra. Ha hasonló helyzettel szembesülsz, vess be inkább néhány házi trükköt, amivel gyorsan orvosolhatod a problémát anélkül, hogy újat vennél: ide kattintva elolvashatod, mit tehetsz ilyenkor.

A cikk az ajánló után folytatódik

Túl sok farmer

A tetőtől-talpig farmerszettek idén is sikkesek, de van egy alapszabály, amit érdemes szem előtt tartani, ha ilyen összeállításra szavaznál. Csak akkor mutatnak igazán jól, ha különböző árnyalatú darabokat választasz belőlük: egy sötétebb nadrághoz jól passzol egy világosabb ing vagy dzseki, és fordítva. Így kontrasztot teremtesz a két ruha között, és sokkal divatosabb leszel.

Csizmába betűrt szárak

A skinny farmer szuper boka- vagy akár combcsizmába tűrve is, a bővebb szárú, például boyfriend-, anyuka- vagy egyenes fazonok viszont csúnyán mutatnak, ha betűröd őket. Összegyűrődnek, kibuggyannak a cipőből, és nemcsak ízléstelennek hatnak így, de a lábakat is vastagabbnak láttatják.

Bő nadrág és bő felső kombináció

A bő szárú nadrágok újra divatosak, és az oversize ingek is évek óta hódítanak. Külön-külön jól is mutatnak, de ha igazán csinos szeretnél lenni, ne együtt viseld őket. A túl laza darabok elrejtik az alakot, szélesebbnek láttatnak, és öregíthetnek is. A bő nadrágokból érdemes magas derekú változatot választani, és beletűrni a felsőket, oversize pólókhoz pedig jobban passzolnak a skinny farmerok.

Olvasd el, hogy találd meg a tökéletes farmert próba nélkül!

Pár mozdulat segítségével könnyedén megállapíthatod, hogy passzol-e rád a kiszemelt darab. Mutatunk négy taktikát, amelyek hasznodra lesznek a nadrágvásárlás során.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük