Ezek a fiatalító színek állnak neked a legjobban
Egy jól megválasztott szín nemcsak szebbé, de fiatalabbá is tesz. Ismerd meg a típusodhoz legjobban passzoló árnyalatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A harmonikus megjelenés egyik titka, hogy megfelelő színekbe burkolózz, mind az öltözködés, mind a sminkelés terén. Egy nem a saját típusodhoz illő szín ugyanis kioltja az arc élénkségét, sápaszthat, vagy éppen szürkévé tesz.

Vannak olyan színek, illetve ezek egyes árnyalatai, melyek mindenkinek jól állnak, például a klasszikus fehér és fekete, de akadnak olyanok, melyekkel nagy bakot lehet nőni.

Jól bevált módszer, ha a természet négy évszaka szerinti besorolást választod. Eszerint a bőr, a szem és a haj színétől függően tartozhatsz a téli, nyári, őszi vagy tavaszi típusba.

Egy-egy évszakpalettának megvan a maga színskálája, és természetes színeid ezek közül eggyel harmonizálnak. Ismerd meg azt a három színt, melyben nem csalódhatsz!

Tavasz

A tavasz rendszerint aranyszőke, vörösesszőke, világos vörös vagy aranybarna hajú. Többségük szeme kék vagy zöld, sárga pettyekkel, bár vannak közöttük világosbarna vagy borostyánszín szeműek is. A tavasz bőre rendszerint csontszínű, barackszínű, aranybézs vagy barna. Kevés közöttük a pirospozsgás arcú.

Színei

 • Semleges szín: meleg halványszürke.
 • Világos szín: világos barackrózsaszín, sárgabarack.
 • Élénk szín: világos élénkzöld.

A tiszta, meleg színekben a leggyönyörűbb. A szőke és vörös hajú tavasz viselhet még teveszőrszínt, aranybarnát, őszi- és sárgabarack-rózsaszínt is, mind jól illenek hozzá. A barna tavasz különösen a világos királykéket, a színtiszta pirosat, az élénk tengerészkéket, az élénk aranysárgát és a közepes ibolyakéket kedveli. 

Nyár

A nyár-típus gyakran szőke hajú, de előfordul piszkosszőke vagy hamvasbarna árnyalat is. Némelyik barna hajú nyárnak vöröses fényű a haja. Szeme többnyire hideg kék vagy szürkéskék, ritkábban zöld, egy kis barnával keverve. A nyári nők bőre általában rózsás, és arcbőrük is ilyen. 

Színei

 • Semleges szín: kakaóbarna.
 • Világos szín: púderrózsaszín.
 • Élénk szín: málnapiros.

Természetes színei lágyabbak a téléinél - haja és szeme színe is világosabb -, éppen ezért kevésbé élénk színeket visel. A pasztell, a közepesen élénk kékek, a rózsaszínek, a lágy fuksziák, a kékeszöldek, a levendulakékek, a vízkékek, valamint a dinnyepiros és a kékespiros, azaz az összes hideg színárnyalat jól áll neki.

Ősz

Az őszi nő hajának vöröses vagy aranyló a fénye. Lehet sötétszőke, világos aranybarna, gesztenyebarna, vörösesbarna, vörösesszőke vagy vörös. Az ősz szeme rendszerint barna vagy zöld. A kékszemű ősz szivárványhártyájában arany vagy barna pettyek lehetnek. Bőre csontszínű, barackszínű, aranybézs vagy barna, és néha sárgásnak tűnik. 

Színei

 • Semleges szín: olívazöld.
 • Világos szín: halvány arany, drapp.
 • Élénk szín: padlizsánlila.

Szeret meleg, élénk színeket viselni, mint például a pávakéket, a vöröses narancssárgát, a jádezöldet, a sötét lazacpirosat és a barackrózsaszínt, a kávébarnát, valamint a tompa, fakó olíva, rozsdabarna, arany és khaki árnyalatokat. Remekül néz ki egyszínű bézs és osztrigafehér vagy bézs és barna összeállításokban.

Tél

A tél színei erőteljesek: hajszíne a közepestől a sötétig terjed, szeme sötét. RBőre nagyon sápadt fehér, esetleg olíva, szürkés bézs vagy semleges bézs. Kivételesen rózsás is lehet az arca, de legtöbbjük arcbőrének alaptónusából hiányzik a rózsás árnyalat.

Színei

 • Semleges szín: világosszürke.
 • Világos szín: jeges rózsaszín.
 • Alapszín: smaragdzöld.

Legjobban a tiszta, hideg színekben mutat: az élénk, világító, világostól a sötétig terjedő rózsaszín, a kék, zöld, lila, kékespiros és színtiszta piros árnyalatokban. Jól állnak neki a sötét, kék alaptónusú színek, mint például a tengerészkék, és ragyogóan mutat fekete-fehér színösszeállításban. Tiszta színhatásra kell törekednie. Még a világos színek is tiszták, jegesek legyenek, mintha csak fehéret viselne. A pasztellárnyalatokat nem neki találták ki, a piros viszont titkos favorit lehet.

Ezt is szeretjük