Mindennap használod, pedig ekcémát okozhat

Apróságok, amikre fontos lenne odafigyelni

Nézd meg, mitől lehetnek viszkető, piros foltjaid!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az égő, viszkető piros foltok megjelenését már előzőleg jelezhetik tünetek, ám leggyakrabban mégis valamilyen hirtelen hatásra jönnek elő, egy teljesen hétköznapi dolog miatt.

Bár gyermekeknél sokkal gyakoribb ez a betegség, felnőttkorban is könnyen kitörhet rajtad: lehet a kiváltó ok egy kozmetikum, egy ruha vagy valamilyen vegyszer, de még az új, kedvenc ékszered is!

Most nagyobb a veszély?

A téli időszakban sokkal gyakrabban jelennek meg az ekcéma tünetei, aminek a fény hiánya, a nagyon hideg - vagy meleg - hőmérséklet, a téli ruházat is lehet az oka. Az ekcéma tünetei közt nemcsak a piros foltok és a rohamszerű viszketés van jelen, de apró, nedvedző hólyagocskák is megjelenhetnek a bőrödön, akár a test egész területén - ez az ekcéma súlyosságától is függ.

Mit tehetsz télen a száraz bőr ellen?

Zavar a télen jelentkező kiszáradt, viszkető, feszülő bőr? Tegyél ellene! Eucerin® AtopiControl termékcsaládunkat a száraz és irritációra hajlamos bőr nyugtatására fejlesztettünk ki. Emellett minden termék alkalmas az ekcémás bőr mindennapos ápolására is, a nem gyulladt és a gyulladt időszakokban egyaránt.
Részletek itt: www.eucerin.hu

Óvatosan a kapott ajándékokkal!

A legnépszerűbb karácsonyi ajándékok listáján díszelegnek a meleg, kötött pulóverek és a kozmetikai csomagok is. Ám mindkettővel vigyáznod kell, ha érzékeny a bőröd, főleg akkor, ha tudod, hogy hajlamos vagy a kiütésekre, az ekcémára.

Ügyelj arra, hogy a ruházataid ne készüljenek se állati eredetű - gyapjú-, angóra-, moherpulóverek -, se pedig szintetikus, műszálas anyagokból, mert ezek könnyen okozhatnak viszketést és kiütéseket. Mindenféle ruhanemű, alsónemű, de még az ágynemű is legyen lehetőleg pamutból.

Nagyon gyakori a kozmetikumok és tisztálkodószerek által kiváltott ekcéma: tusfürdők, samponok, kenceficék egyaránt okozhatják. A piros foltok általában a sampon miatt a hajvonal mentén, szemkrémektől, szemfestéktől a szem környékén, dezodortól a hónaljon, parfümöktől a csuklón és a nyakon jelennek meg.

Gumikesztyűt fel!

Nem véletlen, hogy takarításkor ajánlott a gumikesztyű használata, hiszen az megvédi a bőröd a vegyi anyagok káros hatásától. A tisztítószerek legjobb esetben csak kiszárítják a bőrödet, ha nem védekezel ellenük, de már a bőrszárazság is vezethet viszketéshez és ekcémához.

Ha érzékeny vagy száraz a bőröd, mindenképpen óvd az erős tisztítószerekkel szemben, mert a száraz bőr is lehet az ekcéma egyik tünete, amire ha nem vigyázol, könnyen súlyosbodhat!

Ezeket az ékszereket kerüld!

Bizonyos fémek is kiválthatnak ekcémás, allergiás reakciót: és itt jönnek képbe az ékszerek! Az első helyeken szerepelnek a nikkelből és a krómból készült ékszerek, és persze a bizsuk. Ha érzékenyen reagál a bőröd ezekre az ékszerekre, hordj inkább orvosi fémből készített, vagy olyan nemesfém ékszereket, amelyeknek magas a karátszáma.

Ezt is szeretjük