Rossz példát mutat: 20 ezren követelik a videói eltávolítását

Heves vitát váltott ki egy meglepő dologgal

Petíciót írtak a Youtube számára.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A Change.org oldalán felbukkant egy petíció, melyet szinte azonnal töröltek, ám rövid idő alatt így is 20 ezren írták alá. A követelés arról szólt, hogy távolítsák el a YouTube videómegosztóról átmenetileg az egyik népszerű szépség- és életmódblogger, Eugenia Cooney valamennyi videóját.

Aláírásgyűjtés az anorexia ellen

A petíciót aláírók szerint a 22 éves lány láthatóan táplálkozási rendellenességgel küzd, így akár akarata ellenére is rossz példát mutat fiatal közönsége számára, akik úgy akarnak majd kinézni, mint ő. A kezdeményezést a vlogger egyik rajongója indította, azt remélve, hogy Eugenia az átmeneti tiltás hatására észreveszi saját egészségtelen állapotát, segítséget keres, és nem lesz ennyire alultáplált.

A főként divat és smink témákban készülő videók között a blogger nemrégiben egy külön felvételben bocsánatot kért rajongóitól, illetve mindazoktól, akiket külsejével megsértett. Elmondása szerint sosem bátorított senkit sem arra, hogy hasonló súlyra fogyjon, és azt állítja, neki magának sincsenek problémái.

A kezdeményezésben részt vevők ennek ellenére tovább okolják. Sokan kórosan lesoványodott barátaikat, ismerőseiket, rokonaikat említik példaként, akik a blogger rajongói. A petíciót azóta törölték, sőt, a másodikként és harmadikként elindított aláírásgyűjtés is erre a sorsa jutott.

Eugenia védelmében azóta az ellentábor is felszólalt, akik arra hivatkoztak, hogy ha segíteni szeretnének a bloggernek, akkor annak nem ez a módja. Mások a YouTube-cenzorálást kifogásolták, sőt, sokan nem találtak semmi kivetnivalót abban, hogy Eugenia soványan szerepeljen.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kóros soványságot propagáló kihívások

Ezek az úgynevezett challenge-ek folyamatosan terjednek az interneten. A kihívás teljesítéséhez azonban sokszor hihetetlen soványságra vagy szerencsés genetikára van szükség. Nézd meg, miért olyan károsak!

Ezzel mérik, hogy elég szépek-e - Nemcsak irreális, de egészségtelen is

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük