Ettől lesz dús és sok hajad: otthon is elkészíthető hajerősítő víz
Heti háromszori öblítéssel erőssé és ellenállóvá teheted a hajadat egy egyszerű főzettel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha azok közé tartozol, akik szeretnének dúsabb, fényesebb hajkoronát, és nem szeretnének mesterséges anyagokhoz nyúlni, a következő, otthon elkészíthető dúsító-hajerősítő vizet neked találták ki.

Nem kell mást tenned, mint hetente háromszor, hajmosás előtt átöblíteni a hajad a keverékkel, és figyelni az eredményt.

 

Hajerősítő víz

Hozzávalók egy adaghoz

  • 1 kisebb torma fele
  • 2 kisebb citrom
  • 1 dl sör
  • víz

Reszeld le a tormát, és csavard ki a citromokat. A citromlevet keverd össze a tormával, és alufóliával letakart edényben hagyd állni egy-két órát. Ezután nyomkodd ki és szűrd le az egészet, majd az így kapott folyadékot kavard össze a sörrel - a szűrőben maradt tormára nem lesz szükséged, de ha szeretnéd, később felhasználhatod pakolásként. Öntsd fel az egészet annyi vízzel, amennyivel a keverék elegendővé válik a hajad teljes átöblítéséhez.

Ha nem szereted a hideget a fejbőrödön, egy kicsit langyosítsd meg a vizet, mielőtt a többihez adod. Samponos hajmosás előtt öntsd a keveréket hajadra, és legalább négy-öt percig masszírozd be alaposan, és hagyd hatni további öt percig. Ezután jöhet a sampon, amely elveszi a szerrel járó nemkívánatos illatokat. Ha még így is érezni a sör vagy a torma visszamaradó szagát, langyos vízbe csepegtess levendulaolajat, és hajmosás után öblítsd át vele a fürtjeidet.

Három az egyben

Ez a hajerősítő víz a torma, a citrom és a sör jótékony hatásait egyesítve ápolja a hajat: dúsít, fényesít és táplál. A haj természetes cserélődésének lelassításával és a meglévő hajszálak élettartamának meghosszabbításával megnövekszik a fürtök mennyisége, és egészségesebbé, ellenállóbbá válik a hajkorona. Heti háromszori használattal három hét alatt már érezhető lesz a változás.

Gombaölő hatással bír, fokozza a fejbőröd vérkeringését és serkenti a hajhagymák működését a torma, ezáltal gyorsítja a haj növekedését, illetve lassítja cserélődését, hullását. A citrom fényessé varázsolja a tincseidet, a sör pedig a benne található komlónak és sörélesztőnek köszönhetően azon kívül, hogy táplálja és erősíti a szálakat, tartást is ad a hajadnak.

Ezt is szeretjük