Álomszép esküvői ékszerek körképe 7 ezer forinttól

Esküvői ékszerekkel könnyen túlzásba lehet esni. Erre vigyázz, hogy ne legyen giccses a hatás.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első és legfontosabb szabály az esküvői ékszer kiválasztásánál a ruha színén alapul, így hangsúlyozza ki legjobban az esküvői ruhádat. Ha teljesen fehér ruhát választottál, passzints hozzá ezüst, platina vagy fehérarany ékszert.

A bézses vagy elefántcsont színű ruháknak a gyöngyékszerek lesznek a tökéletes kiegészítői. Arra persze lehet számítani, hogy egy esküvői ékszer drágább is lehet, de szerencsére találhatsz már párezer forintért is tökéleteset!

A gyöngyöket ehhez viseld

Klasszikusan bájos hatást érhetsz el, ha egy egyszerű gyöngysort viselsz egy ujjatlan ruhához. A ruha mintázata terén elég széles a választék, de a gyöngyékszer az a kiegészítő, amely szinte minden típushoz illik. Meseszép lesz a hatás, ha a gyöngyök az esküvői ruhádon is visszaköszönnek, de akár csipkeruhához is bátran viselheted, mert a gyöngy letisztultsága szépen egyensúlyozza a csipke összetettségét.

Gyöngyöt tehát passzinthatsz sima, selymes, hímzett vagy csipkés ruhához is, az egyetlen, amihez nem illenek, az a strasszokkal és kövekkel kirakott ruha. Ha a ruhádnak négyszögű vagy egyenes a dekoltázsa, válassz egy chokert, vagyis olyan gyöngysort, amely rövidebb, és nem lóg annyira a dekoltázsodba. Gyöngyöknél még az sem lesz túlzás, ha a tiarádról vagy a fátyladról is visszaköszönnek.

A köves ékszerek bármihez illenek?

Az első és legfontosabb szabály, hogy feltűnő, nagy kövekkel ellátott ékszereket csakis egyszerű esküvői ruhához vegyél fel, másképp túl díszes lesz az összeállítás. Egy klasszikus, enyhén díszített ruhához akár nagyobb, köves ékszereket is passzinthatsz, így ezek önmagukban emelik ki a szépségedet. A kisebb kövekkel díszített ékszerek diszkrétebbek, finomabbak, ezeket bármilyen ruhához viselheted őket, és még egy fejdísz sem lesz sok mellettük.

Egy gyönyörű fejdíszt egyébként akármelyik ékszertípus mellé felvehetsz, csak arra figyelj, hogy gyöngyökkel legyen kirakva, ha gyöngyékszert választottál, és kövekkel, ha köves ékszert viselsz. A diadém nemcsak a kontyba tűzött hajban mutat gyönyörűen, de az egyszerűen leomló frizurát is mesésen feldobja.

Ha a ruhád túldíszített

Akkor az apró ékszerek közül válogass. Ezeknél egyébként is nehéz mellényúlni, ezért ha az egyszerűséget kedveled, egy kevésbé díszes ruha mellé is ezt válaszd.

Ha azonban a ruhád tele van kövekkel, esetleg nagyobb masnikkal díszített, és önmagában is csodás, de zsúfolt megjelenést ad, akkor minél kisebb kiegészítőket válassz, mert az összetett megjelenés túlzásként fog hatni.

Ezt is szeretjük