Erős ránctalanító hatóanyagok, melyek tényleg hatnak

A csomagoláson így találod

Ne dőlj be a reklámoknak, inkább tanulmányozd az összetevőket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A ránctalanítás szó manapság már kissé elcsépeltnek tűnik, hiszen már van krém, pakolás, sőt, arclemosó is, ami elvileg ránctalanít.

A bőr szerkezetét elnézve nehéz elképzelni, hogy egy tonik vagy arclemosó bármit is tudna kezdeni a ráncokkal, ezért felesleges bedőlni a reklámoknak.

A valódi ránctalanítás a bőr mélyén kezdődik, a felületi maszatolás nem ér sokat. Ahhoz viszont, hogy valóban a probléma mélyére hatolj, nem árt tisztásban lenni azzal, hogy mi is az a ránc.

Mik azok a ráncok?

A ránc egy mély barázda, ami annak következtében alakul ki, hogy a kötőszövet már nem elég feszes, és a bőr már nem áll vissza alaphelyzetbe egy-egy mimikai mozdulat után. A valódi ráncok 25 éves kor után jelennek meg, amikor a kollagén mennyisége elkezd csökkenni a bőrben.

Ezek mellett mindenki tapasztalhat felületi vonalakat, melyek inkább a vízhiányból adódnak, és nem azért, mert a bőr öregszik. Vízhiányt okozhat a nem megfelelő kozmetikum, a hidratálás hiánya, a dohányzás és persze az is, ha nem iszol elég vizet. A jó hír, hogy a felületi ráncok kis odafigyeléssel eltüntethetőek.

A mélyebb ráncok kezelése

Sajnos ez már nem olyan egyszerű, hiába gondolnánk a kozmetikai cégek hirdetései alapján, hogy egy hét használat után tíz évet fiatalodhatunk. Ha komolyan szeretnél leszámolni a ráncokkal, akkor a következő anyagokat keresd a címkéken.

Ránctalanító pontok az arcon: csak nyomnod kell a fiatalságért

Nézegess képeket!

Elolvasom

Retinol

A retinol az A-vitamin tiszta formája, állati eredetű, és a legerősebb ránctalanító hatóanyag jelenleg. Serkenti a bőr kollagéntermelését, így az egész arc feszesebb lesz, és a ráncok valóban csökkennek. A retinolt emellett pattanások és pigmentfoltok kezelésére is használják. Retinol, esetleg retynil palmitate néven találod meg a csomagoláson. Jó, ha tudod, hogy minél előrébb olvasható az összetevők közt valami, annál több van belőle a készítményben.

C-vitamin

Az aszkorbinsav is a kollagéntermelés serkentésével csökkenti a ráncokat. A C-vitamin jelenléte elengedhetetlen a kollagénszintézishez. A ránctalanító krémekben is jó, ha megtalálható, de egyáltalán nem mindegy, milyen mértékben, a hatáshoz minimum 5%-ban jelen kell lennie az adott termékben a tiszta C-vitaminnak. A címkén ascorbic acid néven találod meg. Fontos azonban, hogy a táplálkozással is elegendő mennyiséghez juss, az ajánlott napi 60 mg kevés lehet a modern életmód mellett, különösen akkor, ha dohányzol.

Hyaluronsav

A hyaluronsav nem valami misztikus összetevő, hiszen a bőrben természetesen is jelen van, és a bőr vízmegkötő képességét növeli. A vízzel telített bőr feszes, a ráncok kevésbé látszódnak. Bár rengeteg krémben megtalálható hyaluronic acid vagy só formájában, sodium hyaluronate néven, hiszen divatos összetevő, ha áldásos hatását szeretnéd érezni, akkor inkább profi kozmetikai szalonban kérj ilyen kezelést. A kollagénnel egyetemben ugyanis jó, ha a bőr mély rétegében fejti ki hatását, és ezt a krém felkenésével nem érheted el, ultrahanggal vagy lézeres hatóanyag-bevitellel azonban igen.

Ezt is szeretjük