Mostohaapja filccel rajzolta meg testén, hogy mennyit kell fogynia: Emme végül a világ első plus size modellje lett
Emme hatalmas sikereket ért el a divatszakmában, és több szempontból is történelmet írt molett modellként.

emme cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már szerencsére természetes, hogy nemcsak nádszálvékony nőket láthatunk a plakátokon, a reklámokban vagy a kifutókon, hanem teltebb alkatú hölgyeket is. Sokáig azonban ez egyáltalán nem így volt.

A változás csak későn, illetve igen lassan indult be, és sok inspiráló hölgy szerepet játszott benne. Az egyik közülük kétségkívül Emme, akit az első, világszinten is ismert plus size modellként tartanak számon.

Emme, a világ első plus size modellje

Melissa Owens Miller néven született 1963-ban New Yorkban, de sokáig Szaúd-Arábiában nevelkedett. Már tinédzser volt, amikor visszatértek Amerikába, ahol csatlakozott az iskolai evezőcsapathoz, később pedig sportösztöndíjat is kapott. Sosem tartozott az extra vékony lányok közé, és mostohaapja erre rendszeresen emlékeztette is. Előfordult, hogy filccel jelölte meg a testén, hogy mennyit kellene fogynia: köröket rajzolt a combja külső oldalára, a hasára és a kezeire, hogy megmutassa, ezekről a területekről kellene leadnia pár kilót.

emme
Fotó: Marion Curtis

A fiatal lány sokáig sikeres sportoló volt, majd az NBC riportere lett az arizonai Flagstaffban, ezután pedig New Yorkban dolgozott tovább marketingigazgatóként. Egyszer egy repülőúton a kezébe akadt egy magazin, amiben többek között a molett modellekről is talált egy cikket - ekkor határozta el, hogy tesz egy próbát. Megszerezte az ügynökség címét, majd egy nap ebédidőben ellátogatott hozzájuk, és olyan szerencséje volt, hogy hamarosan már a szerződését is a kezében tarthatta. 

Amellett, hogy őt tartják a világ első közismert plus size modelljének, 1994-ben történelmet írt, amikor felkerült a People magazin az 50 leggyönyörűbb embert összegyűjtő listájára, 1997-ben pedig ő volt az első gömbölyded manöken, aki megjelent a Time Square egyik óriásplakátján. Mindezek mellett pedig szintén első molett modellként szerződött le egy világmárkával, a Revlonnal. Emme azóta folyamatosan a pozitív testkép, az önelfogadás mellett kampányol. Most, 57 évesen is gyönyörű, és ma is büszkén mutatja meg testét akár merészebb szettekben is a kifutókon.

Képek: Getty Images Hungary, Instagram.com/supermodelemme.

Ezt is szeretjük