Elizabeth Taylor pazar luxusékszereinek története: a legértékesebbet Richard Burtontől kapta

Elizabeth Taylor királynőként tündökölt az elképesztő ékszerkölteményeiben.

GettyImages-515044988
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valaki, hát Elizabeth Taylor igazán szerette az ékszereket. A többszörös Oscar-díjas színésznő rajongásának könyvet is szentelt, amelyben személyes történetekkel kísérve mutatta be lenyűgözően értékes kollekciójának darabjait.

Mivel a környezete tisztában volt vele, hogy mennyire szereti az ékszereket, egyre-másra szebbnél szebb darabokkal örvendeztették meg, amiket aztán gyakran a filmjeiben is viselt.

Elizabeth Taylor lenyűgöző luxusékszerei

Hollywood ünnepelt dívája ékszergyűjteményének legszebb példányait férjétől, Richard Burtontől kapta. Az ő ajándéka volt a világ egyik legdrágább, több mint ötszázéves múltra visszatekintő igazgyöngye, ami a La Peregrina néven ismert. De nem csak Burton tett ki magáért, a harmadik férj, a filmproducer Mike Todd megismerkedésük emlékére állítólag minden szombaton meglepte Elizabethet valamivel az egy évig tartó házasságuk alatt. A nő nyolcszor ment férjhez hét különböző férfihoz, mert Burtonnel kétszer fogadtak örök hűséget egymásnak. Elizabeth Taylor 2011-ben hunyt el, ékszergyűjteményének egyes darabjait a Christie’s aukciósház értékesítette.

Következzenek a kollekció legkiválóbb darabjai! A válogatásból az is kiderül, hogy milyen ékszerrel lepte meg Burton a feleségét annak negyvenedik, Budapesten tartott születésnapján.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük