Emberi sorsok egy aktképbe zárva - Különleges kiállítás nyílik a daganattal érintett nőkről
Minden kép mögött egy emberi sors, egy elgondolkoztató történet rejtőzik.

ebredes kiallitas 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gondolkodtál már azon, hogy miből fakad a női szépség? Egy bájos mosoly, karcsú derék, csilingelő kacaj, vagy inkább egy szép dekoltázs, esetleg egy dús hajkorona? Mi történik, ha az utóbbiakat elveszítve, lecsupaszítva áll a nő egymagában?

Lehet úgy is igazán nő, megélheti úgy is a nőiességét, ha már találkozott a ráknak nevezett rettegett betegséggel, amely nemcsak a testén, hanem a lelkén is mély sebeket ejtett? Sugározhat-e ez a sérült lélek is szépséget, és a sok trauma átélése után is hordozhat-e mindenki számára értékes tartalmat egy művészi aktfotó? Szép lehet az a test is, amely átélte a kezeléseket, és műtétek által szabták újra?

Bánhalmi Norbert profi fotós - dr. Csernus Imre inspirálására - arra a feladatra vállalkozott, hogy bebizonyítsa: igen. A fényképész sorozatában a nőgyógyászati daganattal érintett nőkről készült aktképekkel mutatja meg "a formán túli szépséget". Célja az volt, hogy a betegséggel most küzdőknek és családtagjainak átadja az üzenetet, hogy a rák csak egy állomás, létezhet új kezdet ezen állapot után is. Elmondása szerint a projekt során valamennyi modellje egy jellemfejlődésen ment keresztül. A képek elkészültével, történeteik papírra vetésével mindannyian magabiztosabbá váltak, készen arra, hogy több száz ember előtt megmutassák képekbe álmodott csupasz valójukat, és azokat az érzelmeket, amelyek a testük mögött vannak.

ebredes kiallitas 2

A különleges kiállítás május 3-án nyílik meg dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központ igazgatója és dr. Csernus Imre pszichiáter védnöksége alatt a Stefánia-palotában. A zuglói kiállítótérben május 15-éig láthatóak a képek és a hozzájuk írt versek, majd május 20-tól szeptember 30-ig a noszvaji Csendülőben tekinthetőek meg. Aki esetleg lemaradna a kiállításokról, vagy a képek mögé akarna nézni, az megismerheti a modellek történetét a 15 fotóból összeállt könyvből. A kötetben szereplő nők elmesélt történeteikkel szeretnék elmondani, mennyivel többek ők a megélt betegségnél. Mindenki egy-egy külön világ, különböző családi háttérrel, személyiséggel, sorssal, de mindenkinek küzdenie kell vagy kellett egy olyan diagnózissal, aminek már rövid, hárombetűs neve is rettegést vált ki az emberekből.

A kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ami e-mailben vagy telefonon lehetséges munkanapokon 10 és 16 óra között. További információkért kattints ide, vagy látogasd meg az esemény Facebook-oldalát!

Ezt is szeretjük